NRK Meny
Normal

– Seieren gjør ikke mulighetene for VM-deltakelse mindre

Johann Forfang har ennå ikke blitt vant til å kalle seg juniorverdensmester. Men han håper på mulighet til å kjempe om medalje senior-VM også.

Johann Forfang

Johann Forfang har hatt en god sesong i hoppbakken. Her smiler han etter å ha hoppet i Innsbruck.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Det ble lite tid til feiring. Det gikk i ett fra jeg landet i bakken til jeg la meg i senga, forteller Johann Forfang.

Torsdag ble han juniorverdensmester i normalbakke i Almaty i Kasakhstan.

– Det er rart å kunne kalle seg verdensmester. Rett og slett uvirkelig. Det har vært en del henvendelser hjemmefra, men jeg håper jeg har klart å svare alle, forteller Forfang.

– Har du hørt noe fra landslagsledelsen, da?

– Jeg har fått noen gratulasjoner, men ikke noe mer.

Ikke noe SMS om VM-uttaket?

– Nei, jeg må nok bare vente til tirsdag.

Hodebry for Stöckl

Da skal nemlig landslagssjef for seniorlandslaget Alexander Stöckl presentere uttaket til VM i Falun. Stöckl har to plasser tilgjengelig i troppen som skal hoppe i normalbakke, men Tom Hilde, Johann Forfang og Phillip Sjøen, som endte som nummer tre i går, har alle prestert meget godt i år.

Johann Forfang ønsker ikke å si for mye om tirsdagens uttak.

Men mulighetene mine for å bli tatt ut har vel ikke blitt dårligere etter seieren i går, sier Forfang til NRK.

Forfang og Sjøen

Johann Forfang (i midten) og Phillip Sjøen (til høyre) sammen med tyske Andreas Wellinger etter medaljeseremonien etter konkurransen i junior-VM.

Foto: Norges Skiforbund / NTB scanpix

Ny gullmulighet

Innen uttaket er klart, ønsker Johann Forfang å hoppe seg til nok et VM-gull. Lørdag er det lagkonkurranse, og Forfang mener Norge stiller sterkt.

I tillegg til gull og bronse i gårsdagens renn, endte Joacim Ødegaard Bjøreng på en syvendeplass og Halvor Egner Granerud ble nummer 20.

– Jeg fikk ikke døyvet sulten etter medaljer med seieren i går. Hele laget gleder seg veldig, og etter gårsdagen er det veldig god stemning i troppen. Vi er nok klare medaljekandidater, men også Tyskland og Østerrike er gode medaljekandidater, sier Forfang.