NRK Meny
Normal

– Så ikke engelen før jeg kom hjem

Fokuset på engler i nordlyset de siste dagene, fikk Bjørnar Hansen til å finne fram igjen ett to år gammelt bilde.

nordlysengel

Denne engelen tok Bjørnar Hansen bilde av på Kvaløya.

Foto: Bjørnar G Hansen

nordlysengel

På bildet er det mulig å se et ansikt og store vinger bak engelen.

Foto: Bjørnar G Hansen

– Jeg har aldri delt dette bildet før, men nå som det har vært så mye snakk om englebilder i nordlyset i dets iste, så tenkte jeg at jeg hadde jo virkelig fanget en engel, sier Bjørnar G. Hansen.

Bilde har han tatt på Kvaløya utenfor Tromsø, der han selv bor. Engelen ble fanget av kameralinsen ved Sandvika i nærheten av Sommarøya.

– Jeg så ikke engelen med det blotte øyet. Der og da tenkte jeg mest på å få tatt så mange bilder som mulig, sier Hansen.

Aurora Corona

Engelen dukket opp midt i en såkalt Corona. Corona eller kronenordlys oppstår rett over hodet på oss. Dette er en av fenomenene som turister på nordlysjakt helst vil se.

– Det er en masse energi i midten, som blåser ut på begge sider av coronaen. Det er da du får disse bildene av engler, fugler eller drager, sier Hansen.

De siste dagene har det vært stor aktivitet på sola, og Hansen ser ikke bort fra at han også fredag kveld tar en tur ut for å se på nordlyset.

Gode varsel

– Men jeg har tatt nordlysbilder siden 90-tallet. Av erfaringer det ikke de dagene at varselet er best at vi får det beste nordlyset. Det er noe av det som fascinerer med det. At vi ikke vet alt om det, sier Hansen.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Slik oppstår nordlys» i nytt vindu

"The Northern Angel"

Cato Ingebrigtsen har kalt dette bildet «The northern angel».

Foto: Cato Ingebrigtsen

Tidligere i dag skrev NRK om Cato Ingebrigtsen som fanget bildet av en engel i nordlyset da han var ute og fotograferte søndag 19. oktober i år.

– Min første reaksjon var: Endelig! Og da det plutselig eksploderte, skjønte jeg fort at denne kvelden kom jeg til å få de beste nordlysbildene mine så langt, sier Ingebrigtsen til NRK.

Han forteller at han glemte både tid og sted mens han sto lettkledd og fotograferte.