– Så god medisin finner du ikke på apoteket!

Ragnar Husabø fra Leikanger deltar på Landsskytterstevnet for 65. gang.

87 år gamle Ragnar Husabø fra Leikanger er Landsskytterstevnets eldste deltaker.

Ragnar Husabø skyter i klassen V73 under Landsskytterstevnet i Øverbygd.

Han går ikke så fort som før i tida, og trenger litt hjelp med å bære geværet. Men det er bare detaljer for 87-åringen fra Leikanger i Sogn og Fjordane, som bare må ha med seg det årlige Landsskytterstevnet.

– Men det var litt langt å kjøre hit, sier Ragnar Husebø med et lite smil, rett etter at finfeltskytingen under Landsskytterstevnet i Øverbygd er avsluttet.

God medisin

Det er regn i lufta denne mandagen, og den velbrukte skytterjakka begynner å bli fuktig. Løpet har han dekket til med en plastpose. Små, men viktige detaljer, som Ragnar har lagt på minnet etter er langt liv i skyttersporten. Landsskytterstevnet i Øverbygd er Ragnars 65. i rekka, og sommerens desiderte høydepunkt.

– Man treffer mange kjenninger. Og så holder man holder seg frisk. Skyting er god medisin, forteller Ragnar Husabø til NRK.

Med på turen nordover er datteren og svigersønnen. Sammen bor de i campingvogn ved Råvatnet, et steinkast unna hovedarenaen.

– Det er dette han lever og ånder for, forteller svigersønnen Otto Ånneland.

Finfelt for V73 Landsskytterstevnet 2016

Finfeltskyting for veteranene under Landsskytterstevnet i Øverbygd.

Foto: Rune Nordgård Andreassen

Debuterte i 1950

Ragnar Husabø debuterte på Landsskytterstevnet i Oslo i 1950. Siden har det altså blitt hele 65 landsskytterstevner på 87-åringen. Høydepunktet nådde han i 1965, med plass på selveste kongelaget.

– Jeg kom på niende eller tiendeplass, minnes Husabø, som også har ett par seire i hurtigfeltskytingen å vise til.

I dag var ikke stevnets eldste skytter like fornøyd med egen innsats, som skyter i klassen V73, sammen med 172 andre veteraner

– Jeg skjøt skjevt på den første serien, forteller Husabø, som fortsetter stevnet med samlagsskyting tirsdag og baneskyting onsdag.

Og om helsa holder, blir det nye stevner på veteranen fra Leikanger.

– Dette er god medisin som du ikke finner på apoteket!