NRK Meny
Normal

– Risikoen ved det man driver med kommer mye nærmere

Mikrofly krasjet under nødlanding i Storfjord i Nord-Troms. Politiet mistenker ingenting straffbart.

Mikrofly nødlandet i Skibotn

Nødlanding gikk galt ved Olderbakken i Storfjord kommune i Nord-Troms.

Foto: POLITIET

– En sånn hendelse gjør at risikoen ved det man driver med kommer mye nærmere. Vi er selvfølgelig glade for at det gikk så bra som det gikk, sier leder for Nordlysbyen Aeroklubb Alta, Magnus Langli til NRK.

Mikroflyet med to personer om bord krasjet etter å ha forsøkt å nødlande ved Olderbakken i Storfjord kommune i Nord-Troms tirsdag ettermiddag.

De var på tur fra Alta til Tromsø da de fikk problemer med flyet. Nordlysbyen Aeroklubb Alta eier flyet. De to mennene ble sendt til sykehuset i Tromsø med moderate skader.

– Nå er begge to kommet hjem til Alta, og er relativt uskadde, sier Langli onsdag formiddag.

Skal selv undersøke

Klubben har fått mandat fra Luftsportforbundet til å dokumentere skadestedet, hente flyet til Alta og gjøre innledende undersøkelser for å finne ut hva som gikk galt.

– Vi har en god dialog med Luftsportforbundet sentralt. Det kan bli aktuelt at noen derfra kommer for å gjøre videre undersøkelser senere.

Langli forteller de to mennene som var ombord bestemte seg for å nødlande etter at de fikk problemer med motoren på flyet.

– De så seg ut en rett strekning på en vei med lite trafikk. Dette var veldig riktig avgjørelse, selv om de hadde litt uflaks på slutten.

Lite miljø

Han sier at det er stort fokus på sikkerhet i Nordlysbyen Aeroklubb Alta.

– Motivasjonen for å stifte klubben var at vi ønsket et miljø hvor man kunne fokusere på sikkerhet sammen. Hver vår går vi igjennom sikkerhetsrutinene.

Langli forteller om et lite miljø, hvor alle er godt kjent. Etter tirsdagens ulykke har klubbhuset fungert som samlingssted.

– Flyet ble ødelagt, men det kan man jo erstatte. Stemningen er etter forholdene bra, sier Langli.

Mistenker teknisk feil

Politiet har nå avsluttet sin del av etterforskningen. Undersøkeler på ulykkesstedet og avhør ble gjort tirsdag

– Ut i fra det vi kan se nå kommer ikke vi til å følge saken opp fordi vi mistenker ikke at det har skjedd noe straffbart. Vi anser det som en ulykke, sier førstebetjent ved Lyngen lensmannskontor, Ingvild Surnes til NRK.

Hva vet politiet om årsaken til ulykken?

– Jeg ønsker ikke å gå inn på hva de to involverte har forklart, men det er indikasjoner på at det har vært en teknisk feil.