– Realistisk med badeland i Tromsø

Det har kommet inn 10 anbud på bygging av det nye Tromsøbadet.

Tromsø badeland

Her er første illustrasjon av Tromsøbadet, laget av Asplan Viak.

Foto: Asplan Viak

– Det blir krevende, men vi mener det er realistisk å holde oss innafor budsjettramma som kommunestyret har satt, sier prosjektleder Frode Veåsen Karlsen for det planlagte storprosjektet på Templarheimen på Tromsøya.

Det er beregna at hele anlegget skal koste rundt 600 millioner kroner. Frode Veåsen Karlsen vil ikke opplyse anbudssummene fra bedriftene som ønsker å delta i konkurransen.

Tromsø kommune går nå i forhandlinger med dem som har levert inn anbud. Dermed skal kontraktene kunne tildeles om noen uker.

Se TV-sak fra presentasjonen i fjor av badelandet som er planlagt på Templarheimen i Tromsø:

Created by InfoDispatcher

Større konkurranse

Prosjektleder Frode Karlsen hadde håpet at flere entreprenører ville konkurrere om oppdraget. Han tror at dette skyldes den store byggeaktiviteten som nå pågår i regionen.

Også byråd Jonas Stein er optimistisk og tror at badet blir bygd som planlagt.

Det planlagte innholdet i Tromsøbadet er blant annet et 50-meters bassen med ti baner, seks stupetårn, utebasseng og helsebad.

– Tenk hvilken effekt dette vil ha for folkehelsen. Personlig gleder jeg meg enormt til å ta med familien til Tromsøbadet når anlegget står ferdig, uttalte byråd Jonas Stein da planene ble presentert i fjor.

Planlagt åpning i 2018

Kommunen vil også jobbe sammen med idretten, for å se om det er mulig å inkludere klatrehall, kontorlokaler og treningssenter i Tromsøbadet.

Bygget vil da være fra 13.000-17.000 kvadratmeter.

– Målet er at Tromsøbadet kan, som planlagt, åpnes i 2018, sa prosjektleder Frode Veåsen Karlsen i Faveo prosjektledelse.

Kommunen regner med at over 230.000 gjester vil besøke anlegget årlig. I tillegg kommer skolesvømming, og besøk fra lag og foreninger.

Nord-Norge har i dag fire badeland. Nordlysbadet i Alta, Grottebadet i Harstad, Nordlandsbadet i Bodø og Polarbadet i Bardufoss.

Se presentasjon av Tromsøbadet:

Onsdag ble planene for Tromsøbadet presentert.