NRK Meny
Normal

– Prostitusjon er en utfordring, nå vil vi gjøre noe med det

Tromsø kommune har fått 200 000 kroner til å kartlegge utbredelsen av seksuell utnyttelse, prostitusjon og voldtekt blant folk med psykiske lidelser og rusproblemer.

Prostitusjon

Prostitusjon er utbredt blant folk med psykiske lidelser og rusproblemer, ifølge Tromsø kommune.

Foto: Robert Schlesinger / NTB scanpix

– Det er noe med det å ha fokus på ting. Når vi nå har bestemt oss for å se på denne problematikken, ser vi at vi ikke vet nok, sier Trude Boldermo, leder for rus- og psykiatrienheten i Tromsø kommune.

De har fått 200 000 kroner av Fylkesmannen til å kartlegge utbredelsen av seksuell utnyttelse, overgrep, voldtekter og prostitusjon blant folk med psykiske lidelser og rusproblemer.

– Vi vet at det skjer, vi har til og med navn på noen, men vi vet for lite. Pengene skal vi bruke på å kartlegge utbredelsen, finne ut hvem dette gjelder og hva det handler om. Så ønsker vi å få satt i gang noen tiltak som kan redusere utbredelsen av slike problemer, sier Boldermo, som understreker at dette ikke er en utfordring spesielt for Tromsø kommune.

– Dette er ikke noe nytt, verken i Tromsø kommune eller andre steder. Særlig i rusmiljøer er seksuell utnyttelse utbredt.