– På en skala fra én til 10 var dette en 12-er

Det er stor interesse for vannskuter i Tromsø for tiden, og nå har gutta i The Arctic Drive begynt med utleie av de populære vannfartøyene.

Vannscooter i Tromsø bukta

Rune Richardsen syntes det var moro å kjøre vannskuter i Tromsø.

Foto: Mathias Grindstein / NRK

– Det her var sinnssykt artig. Det er litt av en opplevelse, sier Rune Richardsen.

Onsdag var han på vannskutertur sammen med Ståle Johnsen og Stig Jenssen, ledsaget av turguide Gaute Solbakken og eier Kjetil Hanssen fra The Arctic Drive.

På en skala fra én til 10 var dette en 12, skyter Stig Jenssen inn fra sida.

Vannskuter-kjøring er kanskje en aktivitet de fleste forbinder med varmere strøk, noe Johansen, Jenssen og Richardsen er uenige i.

Det var ikke kaldt. På en dag som denne, med relativt fint vær, var det ikke noe problem i det hele tatt. Å kjøre rundt på vannet her i hjemlige strøk var en spesiell opplevelse, og veldig gøy, sier Stig Jenssen.

Vannscooter Tromsø The Arctic Drive

Gaute Solbakken, Ståle Johnsen, Stig Jenssen, Rune Richardsen og Kjetil Hanssen storkoste seg på vannskutertur i Tromsøsundet onsdag.

Foto: Mathias Grindstein / NRK

Nylig startet med utleie

Sammen med medeier Trine Isachsen og guide Gaute Solbakken driver The Arctic Drive fra før med guidede turer på vinteren med snøskuter og såkalte «Arctic trucks».

For litt over to uker siden åpnet de for leie og guidede turer på vannskuter.

Vi merker at interessen for vannskuterkjøring i Tromsø er veldig stor. Vi startet med dette for å gjøre sommertilbudet i Tromsø større. Både gjennom utleie, og også guidede turer i midnattssol. Det er noe som er veldig eksotisk, spesielt for turister som besøker, sier Hanssen.

Vannskuter-boom også i salgsmarkedet

Jørgen Hagerup hos Tromsø Motor AS merker også at det er stor vannskuter-interesse i Tromsø for tiden.

Vi har solgt 24 maskiner per dags dato. Det er over all forventning. Vi hadde tatt inn og budsjettert for å selge 15 nå det første året, så vi har jo allerede gått langt over det vi hadde trodd i alle fall, sier Hagerup til NRK.

Hvorfor er det blitt så populært her i Tromsø?

Vi er jo en by med fine fjorder, og ikke minst havgapet der ute. Også blir det jo samme greie som med snøskutere, kjører en i gjengen det så vil de fleste være med. Det er et produkt som helst skal kjøres i lag med flere. Det er jo da det blir mest artig, sier Hagerup.

Vannscoter Motor Tromsø AS

Hos Jørgen Hagerup ved Tromsø Motor AS har vannskuter-salget vært over all forventning.

Foto: Mathias Grindstein / NRK

Strenge regler

Vannskuterkjøring ble tillatt i 2013. Politiet og Statens naturoppsyn har registrert økt bruk av vannskuter i Norge, og minner folk på at det er strenge regler for slik kjøring.

Også i Tromsø har politiet notert at vannskuterne har inntatt havet.

– Vi har registrert at det har vært en økning i vannskutere i Tromsø den siste tiden, men det har ikke vært noe problemer angående det så langt, sier operasjonsleder i Politiet i Tromsø.

Her er det forbud mot å kjøre vannskuter i Tromsø. Det er tillatt med transportkjøring gjennom forbudssonene for å komme seg fra land og ut til områder utenfor forbudssonene.

Tromsø kommune har reagert på vannskuterkjøringen den siste tiden, og vurderer å politianmelde aktiviteten.