Normal

– OL er et tøft mål, men fullt mulig hvis alt klaffer

Anna Svendsen fra Team Nord-Norge sesongåpner i Finland i helgen. Vinterens store mål er den klassiske sprinten i OL i Sør-Korea i februar.

Anna Svendsen

Anna Svendsen er klar for sesongstart i Finland.

Foto: Privat

– Det er et sinnssykt tøft mål, det vet jo jeg også, men det er jo det målet jeg har, og det er bare slik det er, sier skiløperen

Hun er for tiden på samling i Muonio sammen med sju andre løpere i Team Nord-Norge.

Slik trener en av landets beste langrennsløpere

Godt å gå på ski

Anna Svendsen, som var med å ta sølv i kvinnenes lagsprint i prøve-OL, er glad for å være i gang med årets sesong. Etter noen soldager på Mallorca, kom hun hjem til snø i Tromsø.

– Da fikk jeg gå på ski i tre dager, men så begynte det å regne. Da reiste vi hit til snø i Muonio, så det «timet» vi bra.

Ifølge løperen selv, er formen allerede der den skal være.

– Det føles bra, jeg har fått trent bra i sommer og høst, og gleder meg til å komme i gang og endelig gå skirenn, sier hun.

Bra trøkk i helga

Med flere landslag på samling i Munio og renn hele helga, vil Anna Svendsen allerede nå få et visst inntrykk av hvordan hun ligger an formmessig.

– Blant annet er det finske landslaget her, og Justyna Kowalczyk skal gå, så det blir bra trøkk, ler hun.

Men Tromsø-løperen er svært klar over at mye må klaffe for at hun skal lykkes å komme med i OL-troppen.

– Det er jo sinnssykt høyt nivå i Norge, så jeg må ha marginene på min side for å komme meg dit. Det er fire plasser det er snakk om, så da må jeg slå landslagsløpere. Samtidig tror jeg ikke det er helt uoppnåelig, det er viktig å være offensiv og tørre å prøve.