– Noen har utvist beundringsverdig kreativitet

Kreative folk har tatt saken i egne hender. Hullet i veien mellom Harstad og Kvæfjord ble godt merket.

Hull i veien 2

Hullet i Fv. 1 til Kvæfjord var godt merket.

Foto: Nils Mehren / NRK

Du har sikkert opplevd det. At du i ro og fred kjører bil med yndlingsmusikken på stereoanlegget, i behagelig marsjfart til jobb, for i neste øyeblikk bråvåkne av et smell. Et stort hull i veien har vekket deg fra nynningen til musikken.

For det er mildt sagt ikke alle veiene som er like gode, heller ikke fylkesvei 1 mellom Harstad og Kvæfjord i Sør-Troms. Men her har noen virkelig tatt ansvar.

Kjørte du fra Harstad til Kvæfjord gjennom Kasfjord, eller bare til Kasfjord, eller for den saks skyld til Aun, før søndag ettermiddag, ville du ikke unngå å legge merke til det. Et om lag 20 centimeter stort hull, minst like dypt, merket med en brukket veistikke og et norsk flagg.

Hull i veien 3

Hullet var like dypt som det var bredt.

Foto: Nils Mehren / NRK

Kreativt

– Hvem som har satt det opp vet vi ikke, men i dette tilfelle har noen utvist beundringsverdig kreativitet ved å merke hullet, sier seksjonsleder drift og vedlikehold i Statens vegvesen Vegavdeling Midtre Hålogaland, Tor Ivar Johnsen til NRK.

Han forteller at han ble gjort oppmerksom på hullet av en trafikant søndag ettermiddag, med bilde av kreasjonen.

Han varslet deretter entreprenøren som rykket ut og lappet hullet. Vegvesenet er fullstendig klar over standarden på veien.

– Fv1 i Harstad har flere kortere partier med store asfaltskader. Dette er vi klar over og vi vurderer nå om det innenfor de budsjetter vi har er mulig å få utbedret disse i inneværende år.

– Er det framtidens form for merking av hindringer i veibanen?

– Jeg innrømmer at det er kreativt og godt synlig, men jeg tror nok ikke tror dette blir den nye nasjonale standarden for merking av skader i vegbanen, sier Tor Ivar Johnsen.