NRK Meny
Normal

– Når du stemmer vet du at du har gjort det du kan, og det du skal

Ei av dem som har gjort sin borgerplikt er Maiken Ariel Rasmussen. Hun forteller at hun har brukt god tid på å lese seg opp og finne sitt parti.

Maiekn Ariell Easmussen skal stemme

VANSKELIG Å BESTEMME SEG: Maiken Ariell Rasmussen synes det er viktig å stemme for å være med å gjøre Norge slik hun mener det er til det beste.

Foto: DAG AASDALEN/PRIVAT (INNFELT) / NRK

– Jeg er ikke så politisk av meg, men jeg har brukt et par uker på å lese meg opp på hva jeg føler er viktig, og det partiet jeg føler kan gjøre det beste for det jeg synes er viktig, sier Maiken Ariell Rasmussen.

Hun har nettopp gjort sin borgerplikt når hun slår av en prat med NRK. For henne er skole, eldre og psykiatri viktige saker.

– Bruk stemmeretten!

Tidligere i ettermiddag var det fortsatt hektisk aktivitet på stemmelokalene rundt om i fylket. Rasmussen ga sin stemme i urnene på rådhuset i Harstad.

Kveldens stortingsvalg er rekordjevnt. Det var litt vanskelig å bestemme seg, sier Rasmussen, men hun er ikke i tvil om viktigheten av å stemme.

Hun mener valgkampen er preget av «om og men, hit og dit», og det er vanskelig å følge med.

– Man må velge det man føler gjør landet bedre. Da er det viktig å ta i bruk den stemmeretten man har, i stedet for å bare la være, for da risikere at det ikke går som du vil.

– Det er bedre å stemme slik at du vet at du har gjort det du kan, du har gjort det du skal og da får du en følelse av at du i alle fall har gjort noe, sier Rasmussen.

– Bra oppmøte

Leder av stemmestyret Leif Johnsen forteller at trykket av folk på rådhuset er varierende. Totalt sett forteller han om en god deltakelse i stemmekretsen, sier han.

– Sammenligner vi med kommunevalget for to år siden har vi et par hundre stemmer mer på søndagsvalget, forteller han.

– Det har ikke vært så tett i dag, men skal jeg gjette tror jeg det blir flere stemmer nå, spesielt når jeg vet at det er mange flere forhåndstemmer. Det kan synes som om det blir bra deltagelse.

Johnsen forteller at det er en god deltagelse også blant folk med fremmedkulturell bakgrunn:

– Det har vært mange. Noen stemmer tydeligvis for første gang, og det er litt artig.