Normal

– Nå må vi virkelig vinne

Tromsø Idrettslag møter Aalesund på Alfheim søndag, og «Gutan» jakter sin første seier siden de slo Start 2–1 12. juli.

Tromsø IL-Start

Tromsø IL har ikke vunnet siden de møtte Start 12. juli.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

TIL har ikke vunnet en seriekamp etter fotballferien, og kun scoret tre mål på de sju siste kampene. Søndag er Aalesund motstander på Alfheim, i nok en viktig kamp i bunnstriden.

– Vi må virkelig vinne nå. Det er få hjemmekamper igjen, og Aalesund er en motstander vi skal slå her på Alfheim. Vi trenger absolutt de poengene vi kan få på søndag. Vi går «all in», og satser på tre poeng, sier TIL-kaptein, Simen Wangberg.

Aalesund har hatt seks strake bortetap, noe Wangberg mener kan passe TIL bra.

– Vi har jo prestert tidvis bra i de siste kampene, og håper vi kan få enda lengre perioder med den typen spill på søndag. Da handler det om å omsette sjansene vi skaper i mål. Da tror jeg det er gode muligheter for å slå Aalesund.

Tromsø Idrettslag møter Aalesund på Alfheim søndag, og «Gutan» jakter sin første seier siden de slo Start 2-1 12. juli.

TIL-kaptein Simen Wangberg sier de går «all in».

– Går veldig inn for tre poeng

Tromsø Idrettslag har hatt tre uavgjorte på rad på hjemmebane. Trener for TIL, Bård Flovik sier at dette er en viktig hjemmekamp.

– Vi går veldig inn for tre poeng. Det dreier seg om effektivitet, kraft i boks, ferdigheter, råskap og kreativitet inn i motstanderens boks.

Han forteller at de har hatt fokus på hvordan de skal opptre i det offensive spillet deres.

– Samtidig må vi ha fokus på balanse sånn at vi ikke blotter oss for mye mot et lag som er løpesterk og kontringssterk, sier Flovik.

– Har skikkelig troen

Midtbanespiller Remi Johansen sier at dette blir en svært viktig kamp for laget.

– Alle de siste kampene er viktig, vi er tross alt der vi er. Vi har veldig gode muligheter mot Aalesund. Vi har hatt gode prestasjoner i det siste, så vi er et gjeng som gleder oss veldig til kamp.

Han mener det er den siste skarpheten i boksen som har manglet.

– Jeg føler vi har vært ganske skarp i boksen den siste uka, så får vi se om det gjør seg gjeldende på søndag. Men jeg har skikkelig troen altså, sier Johansen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..