NRK Meny
Normal

– Nå er jeg glad det skjedde!

«Team Fittehund» har fått masse positiv oppmerksomhet om det noe uvanlige lagnavnet sitt.

Team Fittehund

«Team Fittehund» med Dean Smith, Caroline Foote, Gary Damer og Daniel Walker har bare opplevd postiv oppmerksomhet rundt det noe uvanlige lagnavnet sitt etter de ankom Tromsø.

Foto: Tora Lind Berg

– Alle sammen ler og gir oss tommelen opp. Folk har god sans for humor, sier Daniel Walker.

Sammen med britene Dean Smith, Gary Damer og Caroline Foote har han reist langt for å springe Midnight Sun Marathon i Tromsø. Men løperne fikk oppmerksomhet lenge før de krysset landegrensen inn til Norge.

Årsaken har du kanskje sett allerede. Lagnavnet «Team Fittehund» må uten tvil være det mest uvanlige lagnavnet på årets maratonliste.

Navnevalget skyldes en aldri så liten misforståelse, eller rettere sagt ble de grundig lurt. De fire britene begynte å se seg om etter et norsk lagnavn, og det var broren til Caroline som foreslo at de fire skulle løpe som «Team Fittehund».

Ble mistenksomme

– Vi trodde rett og slett at det betydde spreke hunder (Fit Dog på engelsk red.anm.). Men på grunn av broren min sin form for humor, og det faktum at han stadig lo av lagnavnet, begynte vi i «Team Fittehund» å bli mistenksomme, sier Foote.

Hun tok kontakt med IKT-ansvarlig Terje Håkstad i Midnight Sun Marathon på Twitter, for å spørre hva navnet egentlig betydde.

– Først fikk jeg panikk, og skrev ikke noe mer om det på Twitter, sier Caroline.

Laget hadde allerede fått printet skjorter med lagnavnet de hadde tenkt å bruke i Tromsø. De diskuterte seg imellom om de skulle droppe både navnet og T-skjortene for å ikke fornærme befolkningen i Tromsø.

– Men når vi hørte at folk i Nord-Norge tåler litt bannskap, tenkte vi at den grovere versjonen av navnet faktisk passet oss bedre, legger hun til.

– Mange har hørt om oss

Og Tromsøværingene har tatt løperne godt imot.

– Mange har hørt om oss før vi møter dem, sier Dean Smith.

Britene skryter av de vennlige og blide nordlendingene de har møtt.

– Det var jo en misforståelse, men nå er jeg glad det skjedde, sier Smith.