NRK Meny
Normal

– Å være mistenkt for korrupsjon har vært belastende

Semming Semmingsen, administrerende direktør i Troms Kraft er lettet etter at Økokrim henla saken mot kraftselskapet.

Semming Semmingsen, konsernsjef Troms Kraft

Administrerende direktør i Troms Kraft, Semming Semmingsen, forteller at det har vært en belastning å være i Økokrims søkelys.

Foto: Trygve M. Andreassen/NRK

– Selvfølgelig er vi veldig glade for konklusjonen. Det er veldig positivt for oss at vi kan legge saken bak oss, sier Semming Semmingsen, administrerende direktør i Troms Kraft, til NRK.

I september startet Økokrim etterforskningen av 200.000 kroner som var gitt fra Troms Kraft til Senterpartiet.

Økokrim mistenkte korrupsjon. Troms Kraft hevdet pengene ble gitt til et prosjekt for alternative kraftkilder.

Etterforskningen ble satt i gang etter at Troms Kraft fikk knusende kritikk i en granskingsrapport etter mye administrativt og økonomisk rot.

Bevisenes tilstand

Granskingen av har vært delt opp i til sammen seks deler, der en av delene dreide seg om en pengestøtte på 200.000 kroner til Senterpartiet.

Andre temaer som ble gransket, men ikke offentliggjort, var kjøp av aksjer i Salten Kraftsamband og Nordkraft, samt et oppdrag til First House i forbindelse med behandlingen av eierskapsmeldingen og hendelsene i datterselskapet Kraft & Kultur i Sverige.

Tirsdag ble det klart at Økokrim henlegger saken på bakgrunn av bevisenes stilling.

– Alvorlig sak

– Vi har ikke noe grunnlag for å ta saken videre med tanke på at den er henlagt på bevisenes stilling og ikke fordi Økokrim ikke har funnet et straffbart forhold. For vår del setter vi punktum nå, sier Semmingsen, som innrømmer at det har vært belastende å være i Økokrims søkelys.

– Det har ikke preget oss i det daglige arbeidet, men det er en alvorlig sak. Det å være under etterforskning for korrupsjon er ikke en behagelig situasjon, sier han.