NRK Meny
Normal

Ordfører: – Må bryte opp dørene på ferga

Dører fra salongen til bildekket på den nye Ibestad-ferga lar seg ikke åpne. Nå krever ordfører at ferga legges til kai til problemet er ordnet.

Ibestadferga

Ordfører Dag Sigurd Brustid i Ibestad frykter for hva som kan skje ved et eventuelt havari eller en brann.

Foto: Martin Mortensen / NRK

Den nye Ibestad-ferga har dører som i perioder ikke går an å åpne.

Ferga var ny i vår, og problemene har vært forsøkt løst, men oppstår stadig igjen. Nå krever ordfører Dag Sigurd Brustind at ferga legges til kai til problemet er løst.

– I perioder kommer vi oss verken ut eller inn av disse dørene til salongen grunnet teknisk svikt. Hva skjer da ved et eventuelt havari eller en brann?

– Må bryte opp dørene

Ibestad-ordføreren synes rederiet Norled som holder til i Bergen nå har fått nok tid på seg siden ferga startet i sambandet Sørrollnes-Harstad i mai. I tillegg til at dørene i perioder ikke lar seg åpne, er salongen kald.

Dag Sigurd Brustind

Ibestad-ordfører Dag Sigurd Brustid sier at han ikke ser noen annen mulig enn å legge ferga til.

Foto: Nils Mehren / NRK

– Jeg har selv et eksempel der jeg møtte opp og skulle inn i døra, og kom meg ikke inn. Da kom en av mannskapet forbi og tok spenntak, da kom vi oss inn. Problemet er at dørene som går inn til salongen er bygd på en slik måte at du skal kun trykke på en knapp, så går de fram og tilbake. Når det ikke virker må du bryte opp dørene, og det er ganske tungt, sier Brustind til NRK.

Ordføreren forteller videre at han ikke kan se en annen mulighet enn at det nå blir en permanent løsning på problemet.

– For dette har blitt forsøkt fikset gang på gang, men det kommer tilbake hver gang. Jeg kan ikke se en annen løsning enn at ferga blir lagt til kai, og at det settes inn en annen ferge i mellomtiden, forteller Brustind.

– Skal undersøke saken

Ferga Ibestad tar 74 biler og ble bygd i Tyrkia i vår.

– Jeg skal undersøke saken, sier administrerende direktør Ivan Fossan og hadde ikke flere opplysninger til NRK på nåværende tidspunkt.

Ordføreren i Ibestad følger derfor saken tett.

– Jeg vet at saken er blitt tatt videre, men vi har ikke fått noen resultater. Dette må være i orden, passasjerene fortjener bedre, sier Dag Sigurd Brustind.