– Må bre oss over et stort område og håpe på det beste

Søket etter den savnede seilbåten «Argo» fortsetter for full styrke, men det er en vanskelig aksjon, forteller redningsleder.

Leteaksjon etter seilbåten Argo

Seilbåten bærer navnet «Argo» og er en 27 fot lang (rundt 8,5 meter) eldre seilbåt.

Foto: Privat

– Problemet er at vi har såpass lite holdepunkter om et fartøy som rett og slett bare er borte. Det er veldig vanskelig å finne et sted å starte. Dermed må vi bre oss over et svært stort område og håpe på det beste, sier redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Hovedredningssentralen ble varslet om den savnede båten lørdag kveld og har søkt etter båten siden søndag morgen.

– Det siste holdepunktet vi har er en visuell observasjon av båten natt til 27. august. Da var han et stykke nordvest av Tromsø, men det er også det absolutt siste vi har, forteller Iversen.

Fortsetter søket med fly

Seilbåten bærer navnet «Argo» og er en 27 fot lang (rundt 8,5 meter) eldre seilbåt. Den dro fra Tromsø torsdag 25. august og skulle etter planen være framme på Svalbard allerede 30. eller 31. august.

Frode Iversen

Redningsleder Frode Iversen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge.

Foto: Martin Steinholt / NRK

– I dag kommer vi til å fortsette søket over hav ved hjelp av et Orion-fly som tok av fra Andøya klokka 07.45. Det kommer til å fly nordover mot Svalbard. Flyet vil søket mellom fastlandet og Svalbard, samt vestkysten av Svalbard, sier redningsleder Frode Iversen til NRK.

Han forteller at de også kommer til å ha et fly fra Norsk Aero Klubb som fortsetter søket de gjorde mandag langs kysten av Nordland og Vest-Troms.

– Så vil vi vurdere hva slags andre ressurser vi har som vi kan sette inn.

Mannen om bord er i 20-årene og bosatt i Bodø. Han skulle bruke fem-seks dager på overfarten.

Etter det Hovedredningssentralen har fått opplyst, er det verken radioutstyr eller satellittelefon om bord, men mannen hadde en mobiltelefon.