NRK Meny
Normal

– Lokalpartiet må ordne opp selv

Lederen av Troms Høyre sier lokalpartiet i Tromsø selv må løse problemene som har oppstått etter helgas nominasjonsmøte.

Geir-Inge Sivertsen

Geir Inge Sivertsen tror ikke situasjonen i Tromsø Høyre skader fylkespartiet eller fylkestingsvalget.

Foto: Jan Harald Tomassen / NRK

– Det er en uheldig situasjon som har oppstått i partiet i Tromsø. Det sier lederen i Troms Høyre, Geir Inge Sivertsen, etter helgas dramatiske nominasjonsmøte, hvor ordfører Jens Johan Hjort trakk sitt kandidatur.

Vil ikke peke på ny kandidat

Lederen i Troms Høyre frykter likevel ikke at situasjonen i Tromsø vil få konsekvenser for fylkespartiet, eller for fylkestingsvalget.

– Jeg er ved godt mot, selv om det ikke er en ønsket situasjon som har oppstått, sier Sivertsen.

Geir Inge Sivertsen vil ikke peke på en ny ordførerkandidat til lokalpartiet i Tromsø.

– Men utfordringa er skapt av Tromsø Høyre og løsninga må finnes i Tromsø Høyre. Det må de som er ansvarlige få lov å sortere ut og finne ei løsning på.

–Saken får selvsagt stor oppmerksomhet siden det er en markant ordfører som trekker seg. Det er en krevende situasjon, men vi har god tru på at politikken og de sakene vi vil fronte politisk står på egne bein, sier han.

Kan bli nestleder i Troms Høyre

Anne Berit Figenschau

Anne Berit Figenschau kan få sentrale verv i Troms Høyre selv om hun trakk seg på politikken i Tromsø.

Foto: Kim Kr. Nordli

Anne Berit Figenschau, som ble lansert som ny byrådslederkandidat av Jens Johan Hjort, trakk seg umiddelbart som byråd for finans etter at forslaget ble nedstemt.

Hun kan nå få nye verv i fylkespartiet.

Figenschau kan bli første nestleder i Troms Høyre. Hun er innstilt av valgkomiteen i fylkespartiet.

– Ja, hvis det ikke kommer noen klare signaler på årsmøtet så er det utgangspunktet som valgkomiteen har levert fra seg. Det sier Terje Nyberget, leder i valgkomiteen til fylkesårsmøtet i Troms Høyre til NRK.

Ringvirkninger

Lars Nehru Sand

Å miste en ordførerkandidat som Jens Johan Hjort får konsekvenser, og partiet har nå dårlig tid på å finne en ny ordførerkandidat. Det mener NRKs politiske kommentator Lars Nehru Sand.

Foto: Anne Liv Ekroll / Anne Liv Ekroll, NRK

– Nominasjonskaoset i Tromsø Høyre vil få ringvirkninger også for partiet sentralt.

Det mener NRKs politiske kommentator Lars Nehru Sand. Det som skjer i Tromsø Høyre nå er spesielt, mener han.

– Før dette skjedde var Tromsø et av stedene i landet hvor Høyre så for seg å vinne valget i høst, fordi de hadde den profilerte og populærer ordføreren i Hjort. Det er viktig for Høyre å ha kontroll over de storbyene de har, så dette er nok en skår i gleden for partiet, sier Lars Nehru Sand.