– Litt tidlig å være desperat, sier Opsal

Arbeiderpartiet gjør det svært godt i Sør-Troms, men sliter veldig lenger nord i fylket . – Jeg tror det er helikoptersaka på Bardufoss som har irritert folk, sier Kari Anne Opsal.

Myrseth og Opsal

Kari Anne Opsal (til venste) står som tredjekandidat på Troms Ap sin stortingsvalgliste. Her i lag med Cecilie Myrseth, som topper lista.

Foto: Petter Strøm / NRK

Hun står på tredjeplas på Troms Arbeiderparti si stortingsliste. Dersom det hadde vært valg i dag, hadde hun blitt hjemmeværende i Harstad.

Til sammen ender partiet opp med 30,2 prosent i Troms. Oppsal trenger 33 prosent for å få plass på Stortinget.

– Det er for tidlig å bli desperat i og med at valgkampen ikke er ordentlig i gang ennå, sier hun.

I vinden

I Sør-Troms er Arbeiderpartiet i vinden. Der vil 44,1 prosent av de spurte i NRK sin barometermåling stemme Ap.

– Vi har dyktige Arbeiderparti-ordførere i Sør-Troms, og jeg tror vi jobber godt i Harstad. VI har et godt damelag og flinke karer med oss. Men vi er nødt til å bli bedre i Midt-Troms, Nord-Troms og i Tromsø, sier Opsal.

–Irriterte

Aller svakest står partiet i midtfylket. Hadde det vært valg nå, ville Ap bare fått 17 prosent av stemmene. Opsal tror det kommer av helikoptersaken på Bardufoss, der Ap inngikk forlik med regjeringen.

– Jeg syns vi får litt ufortjent juling der. Men AP har vært tydelige på at det skal være helikopter på Bardufoss. Det skal også ses på hvor det administrative skal ligge når landmarksutredninga er ferdig. Jonas har gått langt i å love helikopter på Bardufoss, så det er ivaretatt, men folk er kanskje litt irritert ennå.

Oppnåelig

Opsal sier hun har god tro på at de siste prosentene skal kunne sankes inn i løpet av valgkampen.

– Det er oppnåelig, men da må velgerne kjenne sin besøkelsestid og møte opp å stemme på oss, og vi må gjøre en kanongod jobb for innbyggerne.

Hun mener det er reelt å få inn tre kandiater på Stortinget fra Troms.

– Det er ikke så mange stemmer det står i. På alle målinger i fjor var vi inne med tre mandater, så det år godt an.