NRK Meny
Normal

– Kravet er nå kommet opp i over to milliarder kroner

Rettssaken mot Troms Krafts revisorselskap i Sverige trekker ut i tid, og kan bli svært kostbart. Kravet er nå på over to milliarder kroner.

Troms Kraft

Årsaken til stevninga fra Troms Kraft er påstander om at revisjonen ikke er utført i henhold til loven og god regnskapsskikk.

Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix

– Hovedforhandlingen, hvor man får frem alle bevisene og all argumentasjon tror jeg kan komme en gang i løpet av våren 2015, sier Troms Krafts svenske advokat Peter Danowsky.

Dermed er det tidligst neste år at det kan bli rettssak mot Troms Krafts svenske revisorselskap etter skandalen i Kraft og Kultur.

– Kravet, inkludert renter mot revisjonsselskapet Grant Thornton, er nå kommet opp i over to milliarder kroner, sier han.

Danowsky

Troms Krafts advokat Peter Danowsky sier at det ikke er noen tegn til forlik mellom partene.

Foto: Bjørnbakk,Jan-Morten / NTB scanpix

Unik stevning

Danowsky sier at denne stevningen er unik i svensk sammenheng.

– Den er unik på den måten at det er det høyeste beløpet som en revisor har utstedt som skadeerstatning hittil, sier han.

Årsaken til stevninga fra Troms Kraft, som ble levert til tingretten i Stockholm i januar i fjor, er påstander om at revisjonen ikke er utført i henhold til loven og god regnskapsskikk.

Dermed ble ikke ulovlighetene i TKs datterselskap avdekket.

Ingen tegn til forlik

Den svenske Revisornemnden kom nylig også med sterk kritikk og en advarsel mot revisoren og Grant Thornton i Sverige for jobben som selskapet utførte i Kraft og Kultur i 2009 og 2010.

Grant Thornton har avvist alle krav om erstatning. Det kan ta år å bli ferdig i rettssaparatet med et slik sak.

I dag er det ingen tegn til forlik, mener Peter Danowsky.

– Det er klart at forlik alltid er bedre enn en lang og seig prosess, sier han.