– Kan ikke ta sjansen på at elevene fyker av veien

Det dårlige været i nord vil ikke helt slippe taket og skaper store utfordringer i trafikken. Brensholmen skole i Tromsø må fredag holde stengt på grunn av uvær.

Vintervær på Hillesøy

Det er mye dårlig vær i Nord-Norge. Her fra Hillesøy der elevene fredag fikk beskjed om å holde seg hjemme.

Foto: Caroline Ludvigsen

Årsaken er de dårlige kjøreforholdene som gjør at skolebussen er innstilt. Dermed har også elevene og lærere ved Brensholmen skole fått melding hjem om at skolen er stengt.

Rektor ved Hillesøyskolen, som Brensholmen er en del av, Inger Johanne Larsen støtter avgjørelsen om å innstille bussene slik vær og føre er nå.

– Vi kan ikke ta sjansen på at elever blir innestengt av snø eller blåser av veien med en buss til eller fra skolen.

Laster Twitter-innhold

– Litt godt med skolefri

At skolen stenges rammer rundt 60 barn som i hovedsak bor på Sommarøy, Brensholmen, Kattfjord og Straumsbukta.

– Det kan bli en utfordring for de yngste elevene som må være hjemme mens foreldrene er på jobb, men når vær og føre er slik at bussen ikke tar sjansen på å kjøre, så må vi løse dette på best mulig måte, sier Larsen til NRK.

Caroline Ludvigsen på Hillesøy

14 år gamle Caroline Ludvigsen må holde seg hjemme fra skolen fredag.

Foto: Privat

Elev ved Brensholmen, Caroline Ludvigsen, fikk beskjed av faren sin klokka 07 om at skolen var stengt.

– Jeg tror det er ganske lurt at bussen dropper å kjøre i dag. Det er mye bedre enn å risikere å kjøre av veien, sier Ludvigsen, som også må innrømme at det er litt godt med skolefri en fredag.

Store utfordringer

Skolebussen til Brensholmen skole er langt fra den eneste bussen som er innstilt på grunn av været. Troms fylkestrafikk melder at fredag blir en ny dag med store utfordringer for kollektivtrafikken med svært vanskelige værforhold.

– Det må påregnes forsinkelser og innstillinger av enkeltruter.

I Finnmark isolerer uværet flere byer og over tjue veier er stengt. I Nordland er flere fjelloverganger stengt, og i Troms er E6 over Kvænangsfjellet stengt på grunn av uvær.

Mange fylkesveier er også stengt på grunn av fare for ras.

Ferger og hurtigbåter i hele landsdelen er også rammet. En del flyvninger i Nord-Norge er også forsinket, ifølge Avinor.

E6 Langfjordbotn

Over Kvænangsfjellet på E6 er det stengt på grunn av uvær. Her fra Langfjordbotn der man kommer ned fra Kvænangsfjellet.

Foto: Statens vegvesen
  • Hold deg oppdatert på vær og trafikk i Troms her, Nordland her og Finnmark her

– Blir bedre

Meteorologene har meldt om vanskelige kjøreforhold i Troms på grunn av sterk vind og snøbyger.

– Det blåser opp i nordvestlig sterk kuling på kysten og enda mer på fjellet. Det er litt mindre vind enn i går, men fortsatt en del snøbyger, sier vakthavende statsmeteorolog, Gjermund Haugen.

Han forteller at det vil komme en del snø i Troms, men at spaden nok får hvile litt etter hvert.

– Det blir nok mindre snøbyger i morgen og vinden skal minke til en nordvestlig liten kuling. Det blir bedre etter hvert, så det er bare å nyte vinteren, sier Haugen til NRK.