NRK Meny
Normal

– Kan bli under 30 minus

Det er kaldt i Troms, og vi har mer kulde i vente.

Strømforbruk om vinteren

Kulden slipper ikke taket i Troms.

Foto: Eilif Aslaksen / NRK

– I Tromsø kan temperaturen torsdag gå ned til minus 15 grader, og det blir trolig kaldest natt til fredag. På innlandet er det fullt mulig at det blir 30 kuldegrader, sier statsmeteorolog Sevim Muller til NRK.

Kald luft har strømmet inn over landet de siste dagene og gitt minusgrader. Deler av luften har sitt opphav i Sibir og her er det «bare» rundt 30 minusgrader nå.

– Når vi snakker om sibirkulde tenker vi gjerne på enda lavere temperaturer, som 50 minus, sier statsmeteorolog Per Egil Haga til yr.no.

Kaldest på innlandet

Det er i indre strøk av Troms at folk merker kulden best. På Bardufoss i Målselv kommune har det de siste dagene vært 25 minusgrader, og torsdag synker altså temperaturen ytterligere.

Det er en temperatur Norwegianflyet til Oslo onsdag morgen ikke var helt forberedt på. Da de skulle de-ice flyet som de alltid gjør før avgang i minusgrader, hjalp det rett og slett ikke.

– De har en isfjerningsvæske som ikke tåler -25 grader. Det er ikke en vanlig problematikk på vinteren, jeg har ikke vært borti denne problemstillingen selv, sier lufthavnsjef på Bardufoss, Jørn Limo.

Ifølge langtidsvarselet til yr vil temperaturene i Troms bli høyere fra lørdag.