NRK Meny
Normal

– Ka skal vi gjøre med ho Maryon?

Hun feirer 40 år på scenen, men er fortsatt sulten på nye roller. Nå håper Maryon Eilertsen teatrene blir flinkere til å ta vare på de voksne kvinnene.

Skuespiller Maryon Eilertsen i samtale med Hege Iren Hanssen.

– Jeg er veldig sulten på mange oppgaver. Jeg kunne tenke meg en dramatisk rolle, sier Maryon Eilertsen, en av Nord-Norges mest markante skuespillere.

I år er det 40 år siden hun gikk ut av teaterhøyskolen. Det feires av arbeidsplassen Hålogaland Teater med at de setter opp Maryons suksessforestilling fra 80-tallet «Mamma Heks».

Men Eilertsen har også opplevd at teatret ikke helt visste hva de skulle gjøre med henne.


– «Ka skal vi gjøre med ho Maryon?» hermer hun.

– Jeg synes at teatrene må bli flinkere til å finne skikkelige roller til godt voksne damer, for vi er faktisk en ganske stor del av dette samfunnet. Jeg har spilt mange manneroller, for å si det sånn.

I videovinduet øverst i saken kan du høre Maryon Eilertsen snakke om kvinneroller i teatret, om hvorfor hun ble skuespiller, om de tidlige årene på Hålogaland Teater da allmøtene styrte, og om framtida.


I januar fyller Maryon Eilertsen 65 år, men hun har ingen planer om å gi seg.

– Jeg har lyst til å fortsette så lenge helsa holder. Så lenge jeg kan og så lenge jeg får lov, så har jeg tenkt å fortsette, sier hun.

– Jeg har jobbet så mye at dette har blitt mitt liv. Dersom jeg ikke skal stå på scenen så vet jeg ikke, jeg tror jeg må forberede meg i ganske lang tid for en annet type liv.