NRK Meny
Normal

– Jøss, her var det en ulv

Tor-Arne Taknes var ute på fototur da han plutselig så «ulven» rett foran seg.

Fjell

Denne steinformasjonen, som ser ut som et ulvehode, befinner seg mellom Kokelv og Lillefjord.

Foto: Tor-Arne Taknes

– Såvidt jeg vet er det ingen som vet om den, og det var helt tilfeldig at jeg kom over den, sier Tor-Arne Taknes fra bygda Kokelv i Vest-Finnmark.

Steinformasjonen som ser ut som et ulvehode befinner seg mellom Kokelv og Lillefjord, på grensa mellom Måsøy og Kvalsund kommune. Taknes kom over den på en nylig fototur i området.

Påskeøya

På tross av at Taknes ofte er på tur i området og godt kjent har han aldri sett ulven før.

– Jeg så den plutselig rett foran meg. Den var lett å se i silhuetten da sola skulle ned, sier han.

– Jeg tenkte at, «jøss her var det en ulv», og fikk litt følelse med Thor Heyerdal, Påskeøya og steinstatuene som ser utover havet, sier han.

steintroll på reinøya

I forrige uke omtale NRK dette bildet, hvor en trollignende figur sitter og våker over dem som kjører forbi Prestøra på Reinøya i Troms.

Foto: Terese Agnete Johansen

Populært sted

Ikke langt fra ulven, på fylkesvei 889 til Havøysund, befinner den kjente Sfinxen seg. Det er en bergformasjon som ser ut som den mer kjente utgaven ved Gisa-pyramiden i Egypt.

– Det er blitt populært å gå i det området. Folk ser etter fotografiske skup. Det er spesielle fjellformasjoner i området, og de er lette å finne. Særlig etter at veien til Havøysund fikk status som nasjonal turistvei har det blitt mange folk, sier Taknes.

Amatørfotograf

Tor-Arne Taknes betegner seg som en veldig ivrig amatørfotograf.

– Jeg synes det er kjempeartig å fotografere. Jeg hadde hund før, og da var jeg på lengre turer. Nå bruker jeg mest tid nært veier, og da er det artig å se etter noe spesielle motiv. Jeg driver ikke med vanlig jakt, så dette blir på en måte min jakt, sier han.

Han bruker bare et vanlig kompaktkamera på sine turer, og er en flittig bruker av den populære Facebook-siden Finnmark i bilder, som har over 12.000 medlemmer.

– Jeg vil lære meg å ta bedre bilder, og ser derfor på andres bilder. Det er utrolig mange gode fotografer der ute. For meg er dette en fin hobby. Man kommer seg opp av sofaen og forbi den såkalte dørstokkmila, sier han.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «Ulv» i nytt vindu