NRK Meny
Normal

– Jeg skulle aldri oppført meg som en liten drittunge på skolen

Linn Beate Johnsen Andersen angrer på at hun oppførte seg som hun gjorde da hun gikk på skolen.

Linn beate Johansen Andersen angrer på at hun oppførte seg som en drittunga da hun gikk på skolen.

– Jeg synes synd på den læreren som hadde meg på skolen. Jeg var klassens store apekatt, og gjorde alt for å forstyrre undervisningen. Jeg skulle ikke vært så slem, sier Linn Beate Johnsen Andersen i TV-serien «Brøyt i vei».

I 6. episode av serien besøker hun skolen hun gikk på. Nå skal hun skolebenken igjen, for å bli yrkessjåfør, og har lovet seg selv at det ikke skal bli som sist.

– Jeg startet ofte timen med bena oppå pulten. Jeg kommenterte det lærerne sa, og ofte begynte mine medelever å le, slik at undervisninga ble forstyrret. Det var aller verst om vi hadde vikar. Den stakkars vikaren fikk virkelig gjennomgå, forteller Linn Beate.

– Jeg var en liten drittunge.

En trailer har kjørt langt utfor veien i Kaperdalen. Den er full av fisk, og holder på å tippe over. Både Paul Kyrre og bilbergere strever med å få den opp på veien. Sjåføren er fra Estland og snakker verken norsk eller engelsk. Linn Beate for en uventet mail fra sjefen. Vidar sniker seg på ei hemmelig trening for å klare å slå de andre sjåførene i trimkonkurransen.

Gjemte snus i skjerfet

Hun husker at hun ofte ble sendt inn til rektoren på skolen.

– Det var egentlig helt greit. Vi snakket sammen, og jeg fikk luftet ut frustrasjonene mine.

Noe av det som frustrerte Linn Beate, var matematikken.

– Det var det tyngste faget. Jeg brukte lang tid på å forstå, og når jeg endelig hadde skjønt hvordan det skulle gjøres, var de andre kommet et helt kapittel videre. Da ble det dessverre slik at jeg fant på andre ting i stedet.

På skolen var det strengt forbudt å bruke snus. Det brydde hun seg ikke om.

– Jeg brukte ofte store skjerf, slik at jeg kunne slippe snusen ned i skjerfet om læreren kom for å sjekke. Huff, det er ikke så gøy å tenke på nå. Jeg skulle ikke vært så slem med lærerne. Jeg kunne godt vært flinkere til å følge med, sier Linn Beate.

Og det har hun også gjort noe med. På yrkessjåførlinja i Alta har Linn Beate fått gode karakterer.

– Jeg har fått bare en 4-er og resten 5-ere. Det er jeg kjempefornøyd med, sier hun.

I «Brøyt i vei» er Linn Beate Johansen Andersen følgebilsjåfør på Kongsfjordfjellet i Finnmark. Hennes store drøm er å bli brøytebilsjåfør. Heldigvis har hun en far som hun kan øvelseskjøre med. Men det hun gruer seg mest til, er teoriprøven.