– Jeg funderte en stund på hvilken kake jeg skulle bake til Odas konfirmasjon, og endte altså opp med en bunadskake, forteller Knut Olav Nyhus Olsen.
Til daglig jobber han for Telenor, men en av hans hobbyer er å bake kaker. Til en tidligere konfirmasjon laget han en konfirmasjonsdress-kake, og i år falt altså valget på en bunad fra Lofoten.
- Les også:
- Les også:
Marsipan og mange forskjellige smaker
Dermed tok Knut Olav med seg litt kakeutstyr fra Asker, hvor han bor, til Tromsø, for å overraske niesa si.
– Jeg brukte vel en syv timer på å bake den. Det ble en del løping mellom bunaden og kakebakingen for å få detaljene riktig, selv om det er ganske begrenset hva du får til med marsipan og en kniv, forteller Olsen.
Kaka består av flere lag. Det første er en sjokoladekrem med valnøtter og svisker, det andre laget består av en mascarponekrem med hvit sjokolade, og det tredje laget er med bringebær og vanlig krem.
Skal ikke starte ny business
– Jeg er kjempefornøyd. Kaka er skikkelig fin, sier konfirmanten Oda Nyhus Christoffersen.
Det store spørsmålet er om onkelen hennes nå blir nedringt av folk som ønsker en litt spesiell kake til de store anledningene.
– Det er noen som har spurt om jeg kan hjelpe dem, men jeg holder meg på hobbybasis, sier Olsen.
– Tør folk å spise en så fin kake?
– Det er de nødt til. Jeg har ikke laget den for at den skal stå der til pynt.
Se mer kakekunst: