– Jeg har vært opptatt av en ryddig overgang

Tidligere komiteleder for byutvikling i Tromsø Ragni Løkholm Ramberg sier hun har hatt tunga beint i munnen, når hun nå skifter beite til «andre siden av bordet».

Ragni Løkholm Ramberg

HAR BEITERETT: Ramberg mener det er greit at tiden nå er inne for å skifte beite til andre siden av gjerdet.

Foto: Marit Garfjeld / NRK

– Det var unektelig en dobbeltrolle i det øyeblikket jeg fikk tilbudet, sier Ramberg (Ap).

Hun mener den nye jobben i entreprenør- og byggefirmaet Totalrenovering er uforenelig med jobben som leder av komiteen for byutvikling i Tromsø.

– Jeg fikk tilbudet torsdag kveld, og orienterte ordfører fredag morgen, og fratrådte øyeblikkelig alle verv før jeg hadde inngått formell avtale og skrevet kontrakt med Totalrenovering, sier hun.

Orienterte kommuneadvokaten

Sist fredag ble det kjent at komitélederen for byutvikling, Ramberg, sa fra seg alle verv med umiddelbar virkning. I Totalrenovering skal hun være jurist og prosjektleder, men hun sier det er for tidlig å si konkret hva jobben går ut på.

Hun ser ikke problemer med å skifte beite så lange overgangsprosessen er ryddig:

Demonstrasjon i Tromsø

ENGASJERT: Ramberg, her under en demonstrasjon i Tromsø i fjor, har vært spesielt engasjert innenfor klima og miljø.

Foto: Øystein Antonsen / NRK

– Å være komiteleder for byutvikling har vært ei 30 prosent stilling. Jeg har ikke tilgang på informasjon som ikke er offentlig informasjon. Jeg har heller ingen instruksjonsrett eller tilgang til administrasjon, og kan ikke treffe noen vedtak uten at det er kommunestyret som gjør det, sier hun.

– Likevel er det slik at jeg selvsagt er opptatt av at det skal være ryddig, og jeg har forelagt saken for kommuneadvokaten, og kommer ikke til å tiltre før de råder meg til det.

Vil jobbe med juss

Ramberg, som har vært med å styre Tromsø siden venstresiden tok makta i 2015, sier at hun nå ønsker å jobbe med faget sitt.

– Jeg er advokat, og kom fra privat næringsliv. Jeg liker veldig godt å jobbe med jussen, og det å få mulighet til å gjøre det igjen, gleder jeg meg til, sier hun.

– Jeg får også gjøre det i en rolle der jeg får ta med meg mye av det jeg har lært i den jobben jeg har hatt. Jeg får lov til å jobbe med eiendomsutvikling, og de store, kule prosjektene som kommer til å prege Tromsø i lang tid fremover, sier Ramberg.

– Føler du at du har hatt gjennomslagskraft nok som komiteleder?

– Ja, jeg synes at de tre politiske partiene som har styrt byen siden vi vant valget for det første har vært veldig enige om den endringa som byen trengte. Jeg synes vi har fått gjennomført mye, og har mye bra på gang. Det har vært få interne uenigheter.

Ramberg fortsetter i politikken, i første omgang som medlem av kommunestyret.