– Jeg har talt på knappene, men 12 år er nok

Det sier stortingsrepresentant Tove Karoline Knutsen fra Troms Ap, som i dag har gitt beskjed om at hun ikke tar gjenvalg til Stortinget,

Tove Karoline i Stortingssalen

Tove Karoline Knutsen forlater Stortinget etter 12 år som representant for Arbeiderpartiet i Troms

– Det har vært fantastisk å kunne få arbeide for fylket vårt og landsdelen gjennom tre stortingsperioder. Jeg ser det som en stor ære å ha fått tillit fra partiet, og, ikke minst, fra folk i Troms i tre valg.

Det sier Tove Karoline Knutsen etter at hun har tatt valget om at nok er nok.

Full av energi

Knutsen sier at hun verken er lei eller sliten etter 12 år på tinget.

– Tvert imot. Jeg har masse energi og arbeidslyst som jeg håper jeg nå kan bruke på andre områder. Pensjonist har jeg IKKE tenkt å bli, slår hun ettertrykkelig fast.

Mer musikk

Når hun ser framover mot det livet hun skal leve etter Stortinget, ser Tove Karoline Knutsen mye musikk.

Hun hadde jo en betydelig karriere som musiker, både som komponist og utøver, bak seg da hun ble fulltidspolitiker.

– Jeg har gjort meg mange tanker omkring dette, sier hun. Både når det gjelder å lage ny musikk, reise rundt å holde konserter, men ikke minst å bruke musikken terapeutisk.

– Det har blitt mer og mer klart for meg at musikk kan være helsebringende, og kan hjelpe mange, for eksempel folk med demens. Musikken er det siste vi gir slipp på, og jeg har lyst til å bevege meg inn på dette feltet, sier Knutsen.

Gir seg ikke helt

Ser du da fram mot å IKKE delta i neste valgkamp, siden du selv ikke skal stille?

– Nei, jeg gir meg ikke. Valgkampen i 2017 skal jeg gyve løs på med liv og sjel, selv om det ikke blir for å kjempe om min egen plass. Men vi må få på plass en ny regjering, og da kan man ikke gi seg.