NRK Meny
Normal

– Jeg har gått gråtende hjem fra trening

Men nå er Mehdi Dioury (18) sikker på at han får sin eliteseriedebut for Tromsø – i nøkkelkampen mot Kristiansund søndag.

Mehdi Dioury

Mehdi Dioury har ventet og ventet på sin eliteseriedebut for Tromsø. Søndag kan 18-åringen endelig få sjansen.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Han ble hentet fra Diambars-akademiet i Senegal i vinter, men debuten på TILs A-lag i eliteserien har latt vente på seg.

Men landsmannen El Hadj Mour Samb (23), som ble signert samtidig, har fått flere muligheter – både fra start og som innbytter, har Mehdi Dioury aldri fått slippe til på A-laget i seriesammenheng.

Og det har vært tøft for unggutten fra Senegal.

– Jeg har ventet lenge. Jeg har gått gråtende hjem fra trening, og spurt meg selv: Hva skjer? Hvorfor får jeg ikke spille? Hvorfor får jeg ikke starte? Jeg har ikke forstått det. Og det har vært vanskelig for meg, for jeg har gjort mitt beste, sier Mehdi Dioury til NRK.

Drilles på trening

Nå kan ventetiden være over for 18-åringen. Har har blitt drillet i midtbane-rollen til suspenderte Christian Landu-Landu på trening – senest tirsdag formiddag.

Og selv er Dioury sikker på at han nå får muligheten fra start mot Kristiansund på bortebane søndag.

Mehdi Dioury på trening

Mehdi Dioury tar i mot instruksjoner fra Lars Petter Andressen på trening - mens hovedtrener Simo Valakari følger med.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Dette blir min første kamp. Jeg vet det blir tøft, men jeg skal være fokusert – slik at jeg kan være en av de beste på banen, sier Mehdi Dioury.

– Har du fått beskjed fra treneren at du skal spille?

– Han har ikke sagt det direkte, men på treningene har det sett slik ut. Og jeg skal gjøre alt jeg kan i denne kampen for å beholde plassen på laget.

Valakari har ikke bestemt seg

Trener Simo Valakari vil ikke offentlig garantere at Mehdi Dioury får sin debut i den meget viktige bortekampen mot Kristiansund på søndag. TIL ligger poenget bak kvalik-plasserte KBK før denne runden.

– Mehdi er et av alternativen vi vurderer, sier Valakari til NRK.

– Han fyller den posisjonen naturlig, men han er ung. Og med sine styrker og ting han må forbedre. Samtidig er han uten frykt, og det liker jeg.

– Han tror selv han vil starte?

– Ja, slik er det med alle unge spillere. Og vi vet at han er klar, men det er fortsatt noen dager til kamp. Og vi vurderer fortsatt ulike alternativer, sier Valakri.

Mehdi Dioury kan få sin eliteseriedebut mot Kristiansund.

Mehdi Dioury ble drillet på sentral midtbane på tirsdagens trening.