– Jeg er veldig, veldig sliten nå

Lørdag er det siste dans for Agnete Johnsen fra Nesseby i finalen i det populære TV-programmet på TV2. Finnmarkigen håper på seier!

Agnete Johnsen i Stjernekamp

– Nervene er i høyspenn. Jeg er veldig nervøs fordi jeg ønsker å gjøre det så bra, sier Agnete Johnsen fra Nesseby i Finnmark. Lørdag kveld er hun favoritt i finalen i TV-programmet «Skal vi danse» på TV 2. Her fra en av hennes opptredener i programmet «Stjernekamp» i 2013.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Jenta fra Nesseby, Agnethe Johnsen, setter lørdag for siste gang sin fot på parketten i «Skal vi danse», og det er kanskje like greit.

Agnete Johnsen fra The BlackSheeps

Det er slik hun helst og oftest vil bli sett, også i fremtiden, Agnete Johnsen.

Foto: Hege Bakken Riise/NRK

– Skal jeg være ærlig så er jeg veldig, veldig sliten. Men jeg prøver å holde ut, og dansene begynner endelig å sitte.

Lørdag er det finale, der Agnete Johnsen, Roar Strand og Linnéa Myhre alle kjemper om førsteplassen i den populære dansekonkurransen. Bare timer før er det Finnmarkingen som er favoritten, i alle fall blant oddstipperne.

– Nervene er i høyspenn. Jeg er veldig nervøs fordi jeg ønsker å gjøre det så bra, men nå forsøker jeg å fokusere på hvor heldig jeg har vært som har fått lov til å være med å lære meg å danse, forteller Johnsen.

Møter hard konkurranse

Etter at Agnete tok sine første steg har hun nesten utelukkende fått gode tilbakemeldinger fra dommerne i konkurransen. Hun tror det handler mye om hvor hun kommer fra, på flere måter.

– Helt siden jeg var liten har jeg ønsket å jobbe med musikk, dans eller drama. Det er noe jeg drømmer om og har lyst til å gjøre veldig bra.Jeg jobber hardt for å få ting til, og det kan være det dommerne også ser, sier Agnete.

Likevel legger hun ikke skjul på at hun selv tror finaleseieren like gjerne kan gå til en av konkurrentene.

– Vi er jo veldig forskjellige og kommer fra helt forskjellig bakgrunn, så alt kan skje. Jeg tror det blir en veldig spennende konkurranse, sier Agnete.

(Saken fortsetter under bildet.)

Agnete Johnsen i semifinalen Stjernekamp

Agnete Johnsen fra Nesseby imponerte som «Annie» i semifinalen i Stjernekamp i fjor på NRK. Etter suksessen med danseprogrammet på TV 2 ser hun gjerne for seg å jobbe mer med musikaler.

Foto: Julia Naglestad/NRK

Vil fortsette å danse

Etter at hun ble med i programmet har hun stått frem i offentligheten og fortalt at livet som ung artist var tøft, etter at hun som 13-åring slo gjennom med bandet The BlackSheeps. Samtidig fortalte hun at hun nå har det veldig bra og at hun har funnet stor glede i å lære å danse.

– Nå tenker jeg jo litt på å jobbe med musikaler fremover, slik at jeg får kombinert musikk og dans. Men det er musikken er det jeg brenner mest for, forteller Agnete.

Uansett hvordan utfallet av finalen blir håper hun å få med seg litt av festen som venter etter at konkurransen er over. Men hun må ta det rolig, forteller hun. Dagen etter er det nemlig rett i studio.

– Jeg jobber i studio og skal rett tilbake dit dagen etter finalen. Jeg forsøker å gjøre ferdig en låt som jeg håper å slippe like før jul, sier Agnete.