– Jeg er veldig glad for å komme hjem

Ulrik Yttergård Jenssen signerer med gamleklubben Tromsø IL ut 2019-sesongen.

Ulrik Yttergård Jensen signerer for TIL

Ulrik Yttergård Jenssen (20) og TIL har blitt enige om avtale med varighet på tre og et halvt år. Sportssjef Svein-Morten Johansen er godt fornøyd.

Foto: Tromsø IL

TIL presenterte i dag onsdag Ulrik Yttergård Jenssen (20) som deres nye spiller. De tre siste sesongene har han spilt for det franske storlaget Olympique Lyon.

Kontrakten med TIL har en varighet på tre og et halvt år, og klubben mener at dette er en god investering da de får en spiller som har utviklet seg i toppeuropeisk fotball.

– Vi er veldig fornøyd. Det er mange i klubben som har jobbet godt og lenge med denne overgangen. Det er signering som passer perfekt innenfor vår profil som utviklingsklubb, og det er en anerkjennelse for oss at en spiller som han velger oss, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Under pressekonferansen på Alfheim ble det klart at TIL har fått hjelp av investorer for å betale kompensasjonskravet på to millioner kroner til Lyon.

Gleder seg til å komme i gang

Forsvar- og midtbanespilleren fra Tromsø ser frem til å få sin seniordebut på TILs A-lag med draktnummer 8, men det er foreløpig uklart om han er klar allerede førstkommende fredag mot Ålesund, da det ennå gjenstår noe papirarbeid.

– Jeg valgte TIL først og fremst for å komme hjem og få spilletid på seniornivå. Jeg gleder meg til å spille fotball hjemme igjen, og jeg ser på dette som en fin mulighet til å utvikle meg videre, sier Yttergård Jenssen.

Det har blitt lett etter mulige klubber i utlandet som har vært villige til å betale utdanningskompensasjonskravet fra Lyon.

Pressekonferanse på Alfheim

Tromsø Idrettslag inviterte til pressekonferanse for å presentere deres nye spiller, Ulrik Yttergård Jenssen (20).

Foto: NRK

Vil spille i utlandet igjen

Det er en langsiktig spilleplan som nå settes i verk.

– Det er et felles mål for oss at Ulrik Yttergård Jenssen skal spille proff fotball i utlandet igjen, og det er nå en langsiktig jobb med å få han i en slik posisjon slik at han er klar for et nytt liv i utlandet etter hvert, sier sportssjef Svein-Morten Johansen.

Yttergård Jenssen sa selv til NRK i forrige uke at han fortsatt har lyst til å spille ute.

Kan spille i flere roller

TIL-trener Bård Flovik er glad for at A-troppen styrkes med nysigneringen, som var på sin første landslagssamling for to måneder siden.

– Han har trent sammen med oss i mange uker og han er en spennende og anvendelig spiller som kan spille i flere roller. Han styrker troppen fra dag én og er en direkte forsterkning, sier Flovik.

Ulrik Yttergård Jenssen er den 5. spilleren i A-stallen fra 1996-generasjonen, og Flovik vil ikke si om spillertroppen nå er komplett foran sesongen.

– Det er en dynamisk prosess når man skal bygge en spillerstall. Vinduet lukkes om et par uker og vi er hele tiden på alerten.