– Håp om mer sol utover dagen!

Nordland er værvinneren første påskedag, mens Troms og Finnmark må slite med byger. Det er imidlertid håp, ifølge værvarselet.

Påske i Tromsø

I Nordland er det stabilt vær i innspurten av påsken, mens Troms og Finnmark må belage seg på endel byger. Men, påskesola titter nok frem der også første og andre påskedag, ifølge værvarselet.

Foto: Pia Tøhaug / NRK

I meteorologenes tekstvarsel er det ingen tvil, det er i Nordland det skjer i innspurten av påska.

Søndag: Østlig opp i frisk bris. For det meste pent vær.

Mandag: Østlig opp i frisk bris. Stort sett pent vær.

Slik oppsummeres første og andre påskedag i Nordland. For Troms, Finnmark og Spitsbergen er det ikke like stabilt.

Enkelte snøbyger

Men det er håp om sol, skriver Meteorologisk institutt på Twitter.

Første påskedag i Troms kommer med nordøstlig bris, og frisk bris på kysten. Vest for Lyngsalpan blir det til dels pent vær, ellers skiftende skydekke og spredte snøbyger.

Påskestemning i Tromsø

Påskestemning i Tromsø, påsken 2017. Utsikt mot Tromsdalstinden.

Foto: Harald Bohne

På den siste helligdagen i årets påske, altså andre påskedag, blir det skiftende bris, og periodevis nordvest frisk bris på kysten. Enkelte snøbyger kommer nok, men det blir mye sol når det ikke snør.

I Finnmark er det også nordlig periodevis frisk bris på kysten på første påskedag. Det blir skiftende skydekke. Enkelte snøbyger, må man også tåle i Finnmark, da vesentlig i kyst- og fjordstrøkene.

(Les videre under.)

Laster Twitter-innhold

Liten kuling

Andre påskedag ventes skiftende bris, periodevis nordvest frisk bris på kysten. Litt snø kan det bli, men det blir mye påskesol ellers.

På Spitsbergen på Svalbard er innspurten av påskehøytiden preget av nordlig bris og liten kuling på utsatte steder. Skydekket er skiftende, men det er oppholdsvær som preger første påskedag.

Andre påskedag fortsetter det med skiftende bris og økning til østlig liten kuling i sør. Etterhvert kommer det spredte snøbyger, men også perioder med sol.

Skredvarslingstjenesten varsom.no melder om moderat snøskredfare i hele landet, foruten Hallingdal og Vest-Telemark, hvor skredfaren er liten.

Laster Twitter-innhold