NRK Meny
Normal

– Hadde nediset rute – kjørte på jente (11)

19-åring kjørte på jente i Vadsø søndag ettermiddag.

Isskraping

Ifølge politiet var det slurv med skraping av bilruta som bidro til at sjåføren kjørte på jenta. Dette bildet er ikke av den aktuelle bilen, men et illustrasjonsfoto.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Ei jente på 11 år pådro seg mindre skader etter at hun ble påkjørt i Vadsø i Øst-Finnmark søndag ettermiddag. Sjåføren er siktet for uaktsom kjøring og fratatt førerkortet.

– Han er siktet for ikke å ha hatt tilstrekkelig sikt. Ruta på bilen fremsto som veldig nediset, og antas å ha i hvert fall en medvirkende årsak til ulykken, sier politioverbetjent Hallgeir Rushfeldt.

Varsler straff

Hallgeir Rushfeldt

Politioverbetjent Hallgeir Rushfeldt.

Foto: Tarjei Abelsen

Den 19 år gamle sjåføren er siktet for overtredelse av vegtrafikklovens paragraf 3.

– Politiet har opprettet straffesak. Føreren kan vente seg en reaksjon fra politiet, sier Rushfeldt.

Hvilken straff den unge sjåføren kan vente seg er foreløpig uklart. Ifølge Rushfeldt blir dette en juridisk vurdering avhengig av hva den videre etterforskningen avdekker.

– Ikke alvorlige skader

Ulykken skjedde i 15-tiden søndag.

– V har ikke fått tilbakemelding på alvorligheten av skadene til jenta, men det er ingenting som tyder på at det er alvorlig, sier Rushfeldt.

For dårlig skrapte ruter kan gi 2.000 kroner i bot. I verste fall kan du miste førerkortet, slik to sjåfører i Troms og to sjåfører i Hammerfest gjorde i januar i år.

En tredje sjåfør i Hammerfest ble stoppet uka etter – også han fikk førerkortet beslaglagt.

  • Se skrekkbildene til Utrykningspolitiet fra tidligere aksjoner: