– Grunn til å tro at føreren har vært uoppmerksom

Politiet oppretter sak etter et trafikkuhell som førte til stopp i trafikken på Tromsøbrua mandag ettermiddag.

Trafikkuhell Tromsøbrua

Trafikken står stille på Tromsøbrua etter et trafikkuhell.

Foto: Ørjan Hansen / NRK

– Vi oppretter sak på forholdet, da det er grunn til å tro at en av førerne har vært uoppmerksom i trafikken, opplyser politiet.

Klokken 16.20 mandag meldte politiet om et trafikkuhell på Tromsøbrua, som krysser Tromsøysundet mellom Fridtjof Nansens plass på Tromsøya og Tromsdalen på fastlandet i Tromsø.

– Det var to biler og en moped involvert. Tilfeldigvis var det en ambulanse på brua, som også var melder av ulykken til politiet. Vi meldte først at to personer ble fraktet til sykehuset for sjekk, men det viste seg at det ikke var nødvendig, sier operasjonsleder Lars Meland til NRK.

Gjennomfører avhør

Meland forteller at det i Vegtrafikklovens paragraf tre står at enhver som ferdes i trafikken skal være varsom, aktpågivende og hensynsfull.

– Alle plikter å være oppmerksom, slik at det ikke oppstår fare. Her har det beviselig oppstått skade, i hvert fall materiell skade. Derfor oppretter vi sak.

Politiet vil gjennomføre avhør av personene som var involvert og eventuelle vitner.

Brua var en stund stengt etter trafikkuhellet og trafikken stod stille. Rundt 16.40 meldte politiet at Tromsøbrua var åpnet igjen.

– Jeg har ikke hørt noe mer om trafikken, så jeg går ut fra at det løste seg ganske kjapt, sier Lars Meland.