NRK Meny
Normal

– Flyktningstrømmen kan bygge Nord-Norge

Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (Ap) utfordrer statsminister Erna Solberg på at flyktningstrømmen også kan brukes til noe positivt og konstruktivt.

Cecilie Myrseth

Fylkesrådslederen utfordret statsministeren under en tale i Bodø.

Det gjorde hun på konferansen Agenda Nord-Norge i Bodø tirsdag der både hun og statsministeren deltar.

Hun sier at bosetting av flyktninger vil gi landsdelen muligheter når ungdomskullene og arbeidsinnvandringen går tilbake.

Hun sier at nordnorske ressurser vil bli sentrale for å sikre velferdsstaten, og at man da må bruke lavkonjunktur for å bygge for høykonjunktur.

– Gi fortsatt tilskudd norskopplæring tidlig, det bidrar til integrering. Sett klare rammer for innvandringen, men ikke undervurder det norske folks evne og vilje til å være gode naboer. De som kommer hit, kommer til å bli en stund. Alle skjønner at dette koster, vi kan ikke være naive. Samtidig gjør vi ikke jobben vår om vi ikke også ser at dette kan gi oss muligheter. Og da kan ikke diskusjonen bare dreie seg om hvordan vi skal få flyktninger ut, men også hvordan vi skal få de som blir inn i samfunnet og i jobb. Fremtidens Nord-Norge må ikke bare bygges av folk fra Sandnessjøen og Alta, de kan også være fra Syria, sa Myrseth i sin tale i Bodø.

Myrseth gikk på scenen like før statsminister Erna Solberg.