Normal

– En spesiell dag å være på jobb

Tradisjonen tro lagde musikkorps og sangkor 17. mai-stemning på Universitetssykehuset Nord-Norge for pasienter som ikke har mulighet til å feire dagen utenfor sykehuset.

Lege Inger Lund-Kordahl og spesialsykepleier Mariann Hvarnes

Lege på UNN, Inger Lund-Kordahl og spesialsykepleier Mariann Hvarnes setter pris på besøket av Tromsø Folkeskoles Musikkorps.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Dette er et kjempeviktig innslag på 17. mai, og vi er svært glad for dette samarbeidet som har vært helt siden sykehuset ble etablert her i Breivika, sier Råger Ellingen som er kulturleder på UNN.

Tromsø Folkeskoles Musikkorps bruker hver nasjonaldag å marsjere til hovedinngangen og deretter inn på seks ulike avdelinger på sykehuset.

– De fleste pasientene får lov til å reise hjem på en dag som dette, men det er dessverre ikke alle som er friske nok. Derfor er det viktig for oss å ha et tilbud som dette. Vi vet at pasientene og pårørende setter pris på det, sier Ellingsen til NRK.

Anne Grønberg (18) spiller klarinett og har vært med i korpset i ni år.

– Jeg synes det er fint å kunne spre god stemning, fordi jeg synes det er trist at ikke alle kan få være med på 17. mai.

– Stort at de kommer hit

Barneavdelingen på UNN får også besøk av korps, noe spesialsykepleier Mariann Hvarnes synes er veldig hyggelig.

– Det er en spesiell dag å være på jobb, men også en fin dag. Det handler om å gjøre det best mulig for barna som må være her for å få behandling, sier hun.

Hvarnes forteller at de har åtte pasienter innlagt, og at en del av dem er isolert og ikke kan gå ut.

Lege på UNN, Inger Lund-Kordahl har en litt for lang vakt til å delta i feiring, og synes derfor det er ekstra fint å få besøk denne dagen.

– Jeg er en person som blir rørt av korpsmusikk, så jeg synes det er stort at de kommer hit.