NRK Meny
Normal

– Eg er så glad for å kunne kome tilbake og møte alle

Mange hadde møtt opp på Langnes lufthamn i Tromsø for å ønske fotballspelaren Chuksonyedika Angebakwue, også kalla «Chuks», velkomen tilbake til Tromsø.

Mange hadde møtt opp på Langnes lufthamn i Tromsø for å ønske fotballspelaren Chuksonyedika Angebakwue, også kalla «Chuks», velkomen tilbake til Tromsø.

Stor gjensynsglede da «Chuks» landa i Tromsø. Foto/redigering: Trygve Hongset.

Lagkameratar, støttespelarar og familie hadde møtt fram for å ønske «Chucks» velkomen tilbake til Tromsø etter nokre dramatiske dagar.

Den 27 år gamle nigerianske fotballspelaren som speler for Skjervøy Idrettsklubb, blei måndag arrestert av politiet i Tromsø og sendt til politiet sitt utlendingsinternat på Trandum fordi han har fått avslag på sin asylsøknad.

I dag blei det klart at han blei sett fri.

Like før klokka 17 i ettermiddag landa flyet med fotballspelaren i Tromsø, og det blei mange klemmar og mykje gjensynsglede da han kom inn i ankomsthallen.

Hovudpersonen sjølv seier til NRK at han er overvelda over støtta, og at så mange hadde møtt opp. Det var ein tydeleg rørt «Chuks» som kom heim til Tromsø igjen.

– Eg visste eg hadde mange vener, men dette er meir – dei er jo familien min! Det er heilt fantastisk, utbrytar han.

– Eg elskar kvar og ein av dei. Eg er så glad for å kunne kome tilbake og møte dei. Eg tenkte mykje på dei da eg var på Trandum, seier ein rørt «Chuks», før kjenslene tar overhånd.

Reidar Waage, trenar for Skjervøy IK der «Chuks» er glad for å ha kompisen tilbake i Tromsø:

– Men det er no den lengste kampen for å få han her permanent, seier Waage.

Chucks tilbake i Tromsø
Foto: Tove Jensen / NRK

Stort engasjement

Etter at «Chuks» blei henta av politiet på måndag, har saka hans vakt stor oppmerksemd, og folk har spesielt engasjert seg i sosiale medium. FK Senja-spelar Christer Johnsgård er blant dei som har vist sitt engasjement for å få sin treningskamerat heim igjen.

Nigerianaren fekk i 2012 endeleg avslag på asylsøknaden sin, og skulle dermed bli sendt ut for å ha oversittet utreisefristen.

– Alt han har gjort gale er å ha blitt igjen i Noreg for å ta vare på sin daverande gravide kjæraste, og så tatt vare på sonen deira. Så eg håpar UNE vil ta omsyn til barnet sitt beste, sa advokat Klausen til NRK tysdag kveld.

Håpar på kjapt svar

«Chuks» sin advokat, Tor Reidar Klausen, har sendt ei begjæing om omgjering til UNE for at dei skal sjå på saka ein gong til. Klausen har også bedt om at hans klient får bli i landet medan UNE vurderer saka – om dei i det heile tatt vil sjå på ho igjen.

– Saka er no på UNE sitt bord, og det kan ta alt frå ei veke til nokre månadar før dei får gjort noko med den. No må vi berre ta eitt steg av gongen, seier Klausen til NRK.

Han seier han håpar dei vil ha svar innan nokre veker, og håpar at det framleis vil vere mykje trykk på saka, slik det har vore dei siste dagane.

– Det er jo nye opplysningar sidan han fekk avslag på sin opphaldssøknad – han har blitt far til eit barn, og det er ei vesentleg opplysning. Da kan ein attrå at saka skal gjerast om, og at UNE spesielt skal sjå på desse opplysningane, seier Klausen.