NRK Meny
Normal

– Effektiviteten har vært for dårlig

Slik oppsummerer sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, første halvdel av årets sesong. Søndag kommer Start på besøk.

Tromsø-Haugesund

Zdenek Ondrasek og hans angrepskolleger må utnytte sjansene sine bedre, mener Svein Morten Johansen. Her er Ondrasek i duell med Haugesunds Vegard Skjerve i en kamp mellom TIL og FK Haugesund tidligere i år.

Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Vi er halvveis i årets sesong med 15 spilte seriekamper. Under nedrykksstreken finner vi TIL med fattige 13 poeng. Noe som tilsvarer et snitt på 0,87 poeng per kamp. Den poengfangsten holder normalt sett ikke til å beholde plassen.

Prestert under forventningene

Da sportssjef i TIL, Svein-Morten Johansen, gjestet NRKs ettermiddagssending fredag virket han ikke veldig bekymret for situasjonen.

– Det er kanskje litt under forventningene, men jeg tror forventningene var større for de utenfor klubben. Vi kommer fra 1. divisjon og vi har et veldig ungt lag. Det er et lag som skal vokse. Målet vårt før sesongen var å berge plassen, og utvikle laget videre, sier Johansen.

Og det målet er ikke TIL veldig langt bak. Poenget foran på tabellen ligger Haugesund på kvalifiseringsplass, som kan være godt nok til å berge plassen. À poeng med Haugesund ligger Bodø/Glimt på trygg grunn.

Svein-Morten Johansen

Svein-Morten Johansen tror TIL kan opprettholde formen fra de siste kampene.

Foto: Gunnar Grindstein / NRK

– Sånn sett ser vi at målene fortsatt er realistisk, men vi er kanskje litt bak det vi hadde håpet på med tanke på poeng, sier Johansen.

Skal ta med seg formen fra de siste rundene

Etter en fryktelig start hvor målene rant inn har TIL blitt mer sikre bakover. Pål Vestly Heigre har kommet inn i buret, noe som har ført til fattige syv baklengsmål på like mange kamper. Med færre baklengsmål har naturlig nok poengfangsten økt betraktelig. På de siste seks kampene har polkatrøyene bare tapt én kamp.

– De siste seks kampene har resultert i ni poeng, hvor flere av kampene har vært mot tøff motstand. Bortekampen mot Sandefjord sist er heller ingen lett kamp, sier sportssjefen.

Denne formen ønsker Svein-Morten Johansen at laget tar med seg til de kommende kampene.

Garanterer mål om muligheten byr seg

Kampen mot Sandefjord endte med 1–1 og TIL-guttene fikk med seg et poeng i bagasjen tilbake til Tromsø. Et poeng som for øvrig satt langt inn for gjestene.

Det måtte nemlig overtid til for at TIL skulle få hull på byllen. Innbytter Jonas Johansen gjorde noe så sjeldent som å score på en eliteseriearena, men han planlegger ikke å stoppe med det ene målet. For på søndag står Start på motsatt banehalvdel.

– Får jeg muligheten fra samme posisjon på fem til seks meter, så skal jeg sette den, lover Jonas Johansen.

tromsø

Her feirer Jonas Johansen 1-1-målet mot Sandefjord forrige helg.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Han har ikke fått mange minuttene denne sesongen. På åtte kamper har han bare vært på banen i 128 minutter. Han er ikke så nøye på hvor han spiller på banen, om muligheten skulle by seg igjen på søndag.

Steinar Nilsen

Steinar Nilsen kan ikke garantere at Jonas Johansen får muligheten mot Start, men at han er en av dem som er nærme en startplass.

Foto: Torbergsen, Mats / NTB scanpix

– Jeg spiller gjerne. Om det er spiss, kant eller midtbane betyr egentlig ikke så mye, men det hadde vært artig å få spille.

TIL-trener Steinar Nilsen kan på sin side ikke garantere noe.

– Han er en av de aktuelle, og en av dem som har vært lovende i det siste, sier Nilsen og legger til:

– Vi må se på det totale bildet, og hvordan sammensetninga blir i eget lag.

Se videosak fra TIL-treningen før søndagens møte med Start:

Jonas Johansen lover scoring. I alle fall dersom han får ballen slik han gjorde det da han scoret mot Sandefjord i sist kamp.