NRK Meny
Normal

– Dette valget er litt vel spennende

Cecilie Myrseth, førstekandidat for Troms Arbeiderparti sier Ap fortsatt nekter å danne regjering med MDG, tross dårlig meningsmåling.

Cecilie Myrseth

Cecilie Myrseth, førstekandidat for Troms Arbeiderparti.

Foto: Marit Eilertsen / NRK

Jonas Gahr Støre og Arbeiderpartiet får en oppslutning på 29 prosent på en fersk måling Norstat har gjort for NRK. Det er andre NRK-måling på rad at Arbeiderpartiet får dårligere enn oppslutning enn 30 prosent.

– Det er ikke godt nok, og for oss er dette valget litt vel spennende. Men det viser at det er små marginer, og det kommer til å bli jevnt. Vi har stø kurs. Vi ønsker å satse mer på skole og mer på helse i stedet for store skattekutt til de som har mest fra før i dette landet. Det håper vi flest mulig folk er enige med oss i, sier Cecilie Myrseth, førstekandidat for Troms Arbeiderparti til NRK.

Sier nei til MDG

Dersom dagens måling blir valgresultatet må de borgerlige ut av regjeringskontorene, og Arbeiderpartiet må mest sannsynlig få støtte fra Miljøpartiet de Grønne (MDG) for å komme i regjering. Cecilie Myrseth rister på hodet av tanken på et samliv med MDG.

– Vi har jobbet godt med både Senterpartiet og SV tidligere. Jeg tror folk opplevde det som ei god regjering. Og så har vi sagt er at vi ikke kan danne regjering med MDG og Rødt. Det er det enighet om i vår organisasjon. Men at vi kan samarbeide, er det ingen tvil om.

– Velgerne er opptatt av miljø

Miljøpartiet De Grønne får rekordoppslutning på en meningsmåling som Dagens Næringsliv kunngjorde på nett tirsdag kveld. Miljøpartiet De Grønne får en oppslutning på 6,1 prosent. Det viser at hardt arbeid hjelper, sier førstekandidat i Troms, Mikal Nerberg til NRK.

Mikal Nerberg, førstekandidat for MDG i Troms

Mikal Nerberg, førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne i Troms.

Foto: NILS MEHREN / NRK

– Vi gleder oss veldig over fremgangen til MDG, og den viser at velgerne er mere opptatt av miljø enn det de store fossil-partiene tror.

Men Nerberg sier hans parti snur ryggen til Ap på grunn av deres standpunkt om blant annet LoVeSe.

– Vi vil verken være et støtteparti eller regjeringspartner med et parti som vil bore etter olje, det er vi helt klare på.