– Det var rett og slett helt herlig

Tromsø Alpinsenter åpnet torsdag. Se video fra årets første tur i løypen.

Kroken alpin

Byråd for idrett Brage Larsen Sollund (Ap) og daglig leder for Tromsø Alpinsenter Rune Kufaas før årets første tur i alpinbakken i kroken.

Foto: Mathias Grindstein / NRK

Byråd for idrett, Brage Larsen Sollund (Ap), og daglig leder for Tromsø Alpinsenter, Rune Kufaas, smilte om kapp under torsdagens åpning av alpinanlegget i Kroken.

– Rune og alpinklubben var fra første stund klar på at dette skulle vi få til. Det er en beundringsverdig innstilling som står bak at vi i dag har et åpent anlegg i Tromsø. Det var slett ikke gitt for tre måneder siden, sier Sollund.

Da Tromsø Alpinsenter AS gikk konkurs i fjor, så det mørkt ut for videre drift av Tromsøs eneste alpinanlegget. En periode så det ut som det hele ville legges ned for godt.

Men drøye to måneder etter konkursen, bladde Tromsø kommune opp 3.3 millioner for å kjøpe og redde anlegget.

Daglig leder Rune Kufaas skryter av det politikerne har gjort.

– Jeg må si at uten Brage og politisk ledelse hadde vi aldri fått til dette. Det hadde vært helt umulig, og i hvert fall ikke på den rekordtiden vi har klart det på, sier Kufaas til NRK.

– Historisk at bamseløypen ikke åpnes først

Snøkanonene i Kroken har nærmest jobbet dag og natt for å klargjøre løypene for åpning. Men ennå er det et par dager til før hele anlegget er klart for bruk.

Vi har stresset med å få åpnet i alle fall noe av anlegget så fort som mulig. Hele anlegget åpnes ikke i dag. Slalåmløypen og bamseløypen er ikke klar, de trenger mer snø. Det er nærmest historisk at skiheisen til topps åpner før bamseløypen, som er den som vanligvis åpner først. I dag er det bare turløypen og heisen som åpner, sier Kufaas til NRK.

Når vil hele anlegget være åpent for bruk?

Vi håper alt er åpent i løpet av neste uke, uten at jeg kan si det helt sikkert. Men i alle fall vil alt være åpnet den 17. januar, sier Kufaas til NRK.

Se video fra årets første tur i kroken-løypa her:

Bli med ned Kroken-løypa

Runes Kufaas (filmer) og Brage Larsen Sollund kjører årets første tur i kroken-løypa.

– Helt herlig med årets først tur

Kufaas og Sollund var samstemt i vurderingen av årets første tur.

Det var rett og slett helt herlig, sier Kufaas til NRK

Fantastisk, utbryter Sollund

Det var ikke kaldt da?

Det var litt kaldt på toppen, men med gode klær så tåler man kulde, sier Kufaas til NRK.