– Det var en forferdelig opplevelse som jeg har levd med i alle år

Den 15 år gamle knivdrapssaken fra Nordreisa fortsetter i Hålogaland lagmannsrett. I dag skal flere vitner forklare seg.

Aktor, statsadvokat Torstein Hevnskjel (t.v) og 31-åringens forsvarer Hjallis Bakke i Hålogaland lag

Aktor, statsadvokat Torstein Hevnskjel (t.v) og 31-åringens forsvarer Hjallis Bakke i Hålogaland lagmannsrett.

Foto: Bjørnbakk, Jan-Morten / NTB scanpix

– Jeg har levd med denne hendelsen i alle år.

Det sa læreren som kom inn i klasserommet like etter at den atten år gamle somalieren ble knivstukket i november 2001. Læreren avga i dag forklaring i ankesaken mot medeleven som er tiltalt for drap. Saken startet i Hålogaland lagmannsrett i Tromsø tirsdag.

Tiltalte, som var 16 år gammel da drapet skjedde, sitter nå i lagmannsretten, etter at han ble pågrepet i England i februar, og sendt tilbake til Tromsø.

– Det var en forferdelig opplevelse som jeg har levd med i alle år, sa læreren.

Vitnet fortalte at hun hadde forlatt klasserommet fordi tiltalte og offeret hadde bedt om å få snakke sammen under fire øyne.

Avviste skyldfølelse

– Jeg sa at jeg kunne gå utenfor en liten stund. Hadde jeg ant at noe slikt skulle skje, hadde jeg aldri latt dem være alene, sa hun.

– Du har tidligere sagt at du hadde skyldfølelse, kan du si noe mer om det, spurte forsvareren.

Vitnet avviste dette, og fortalte at hun nok hadde tenkt slik helt i starten, men at hun hadde fått hjelp av kriseteamet.

– Det som skjedde var ikke min feil, sa vitnet og fortsatte:

– Hadde jeg ant det var en konflikt mellom guttene, hadde jeg ikke latt dem være alene.

Læreren forklarte at hun hadde fulgt etter offeret da han gikk ut av klasserommet, for å forsøke å hjelpe han. Det var nytteløst, og mannen som var knivstukket døde inne på skolens bibliotek etter kort tid.