NRK Meny
Normal

– Det må finnes andre løsninger enn rasering av nærmiljøet

Forelder Lene Sønvisen troppet opp i kommunestyret i Alta for å få svar på skolenedleggelser. Hun var ikke fornøyd med svarene hun fikk.

Lene Sønvisen

Lene Sønvisen, som har barn ved Kaiskuru nærmiljøsenter og er medlem i foreldrearbeidsutvalget der, frykter en rasering av nærmiljøet om skolen legges ned.

Foto: Robin Mortensen

I spørretimen i kommunestyremøtet i Alta mandag tok tobarnsmor Lene Sønvisen opp de varslede skolenedleggelsene i kommunen.

En rekke skoler står i fare for å bli lagt ned av kommunestyret i juni. Dette for å spare penger. Saken har vært til politisk behandling en rekke ganger, men uten en avgjørelse.

Lene Sønvisen, som har barn ved Kaiskuru nærmiljøsenter og er medlem i foreldrearbeidsutvalget der, frykter en rasering av nærmiljøet om skolen legges ned.

Kritisk til saksutredningen

Vi føler det er viktig å sette skolesaken på dagsorden. Dette er en sak som berører mange. Den trekker ut, man blir ikke ferdige, og vi synes ikke svarene som vi har fått er tilfredsstillende, sier Sønvisen.
Hun og andre foreldre i Kaiskuru ønsker å forsikre seg om at saken er godt nok utredet før skoler legges ned.

– Det med økonomi er det store avgjørende spørsmålet. De setter Kaiskuru og Elvebakken skole opp mot hverandre, og hva er det som gjør at Kaiskuru skal legges ned og ikke Elvebakken? spør hun.

Viste til høringsrunden

Laila Davidsen

Ordfører Laila Davidsen (H) forklarte at nettopp uklarheter rundt tall og fakta i saken har gjort at den har dratt ut i tid.

Foto: Barbro Andersen / NRK

Ordfører Laila Davidsen (H) klargjorde fra talerstolen at verken administrasjonen i Alta kommune eller politikerne ønsket å rasere skolene.

– Man ønsker seg en best mulig skole for Alta-elevene. Saken har vært vanskelig for mange, den har dratt ut i tid, og vært krevende for alle, svarte hun.

Davidsen forklarte at nettopp uklarheter rundt tall og fakta i saken har gjort at den har dratt ut i tid.

– Det er derfor det er bestilt nye utredninger. I de siste dokumentene skal dette være ivaretatt, og alle steiner skal være snudd, sa hun.
Ordføreren oppfordret videre innbyggerne til å uttale seg i den pågående høringsrunden, og henviste til de ulike partiene for hva dem mente om fremtidens skolestruktur.

Ikke fornøyd

Lene Sønvisen var ikke fornøyd med svarene hun fikk. Hun hadde håpet alle partiene kunne klargjøre sitt syn i saken.

– De er unnvikende. Det hadde jeg forventet, men de har god tid og jeg ønsket at partiene skulle gi svar på spørsmålene. Den sjansen fikk dem ikke, og det synes jeg var dumt, sier hun.

– Hvordan mener du at kommunen kan spare penger på skolestrukturen?

– Jeg er ikke økonom, men det må finnes andre løsninger enn å rasere nærmiljøet, svarer Lene Sønvisen.