NRK Meny
Normal

– Det er viktig at vi holder på engasjementet, og inviterer dem inn

Amnesty arrangerte støttemarkering i Tromsø onsdag.

apell støttekonsert amnesty tromsø

Politikere fra både venstre- og høyresiden viste sin støtte til flyktninger.

Foto: Tove Jensen / NRK

På Stortorget i Tromsø var det onsdag ei stor markering på vegne av 8000 syriske flyktninger som trenger opphold i Norge.

Støttemarkeringen ble arrangert av studentlaget til Amnesty.

Det som egentlig bare skulle være enn enkel stand på torget ble til en stor markering som samlet politikere fra hver sin politiske fløy. Der viste de sin støtte til de som er på flukt.

Blant politikerne som holdt appell, var SVs ordførerkandidat Ingrid Marie Kielland og nåværende ordfører Jens Johan Hjort (H).

Legge politikken til side

Hjort fortalte til folket at dette handler verken om valgkamp eller politikk, men om noe mer.

– Politikken blir veldig ubetydelig når vi ser hvilken lidelse folk lever under i vår verden, da må vi legge politikken til side, og forene politiske krefter, sier han til NRK.

Tromsø er den første kommunen i landet som har sagt ja til å ta imot sin andel syriske flyktninger.

– Det er godt å se at det er bred politisk engasjement for dette. Jeg har sett hvilke ressurser vi får til oss, og det er ikke snakk om veldedighet. Vi bidrar, og så får vi ressurser som hjelper og bidrar til at Tromsø blir en endre bedre og varmere by, sier Hjort.

Åpne armene personlig

Kielland er imponert over omtanken i byen, og over at så mange har engasjert seg for å samle inn klær til flyktninger.

– Når de kommer er det viktig at vi holder på engasjementet, at vi ansikt til ansikt tørr å være åpen og bli kjent med de nye tromsøværingene. Det er også viktig å huske på at vi har mange flyktninger i Tromsø allerede, fra både Syria og andre land, og kanskje bør vi bli flinkere til å se også dem og invitere dem inn i livet vårt. Jeg tror det blir en berikelse for alle sammen, sier Kielland.