– Det er kun jeg og Donald Duck som får til dette

Politistudenten Glenn Hansen skulle bare makulere et avhør. Det hele endte med et dramatisk, men komisk oppgjør med makuleringsmaskinen.

Glenn Hansen slips

Slipset til politistudenten fikk kjørt seg i makuleringsmaskinen på Nordreisa lensmannskontor.

Foto: Privat

– Dette skjer jo bare i tegneserier. Jeg er sikker på at det er kun jeg og Donald Duck som får til noe slikt, sier politistudent Glenn Hansen til Politiforum som først omtalte saken.

Politistudenten er i praksis på Nordreisa lensmannskontor i Troms, og det var på mandag at han skulle makulere et avhør før han skulle på et forebyggende skolebesøk. I den forbindelse hadde han tatt på seg et langt blått slips.

– Da jeg skulle makulere oppdaget jeg at oppsamleren på maskinen var full av makulert papir. Jeg skulle tømme den, slik at det ble mer plass til nytt papir. Uten å tenke på å slå av maskinen, bøyer jeg meg over maskinen forfra for å tømme oppsamleren. Det resulterer i at slipset havnet i makuleringsmaskinen, forteller Glenn til NRK.

– Jeg fikk litt uante krefter

Glenn skjønte raskt hva som var på tur til å skje, og merket at det strammet seg veldig. Og det svært raskt.

Glenn Hansen slips

Glenn Hansen skjønte at han hadde dummet seg ut, men tar ikke seg selv mer høytidelig enn at han sende ut bilde av seg selv til venner og kollegaer.

Foto: Privat

– Jeg reagerte med å holde igjen på slipset med begge hendene. Men maskinen er såpass kraftig at den fortsetter å dra. Heldigvis var jeg alene på rommet, for det så nok veldig komisk ut, forteller en latterfull politistudent.

Da han endelig fikk slått av maskinen, tenkte han at det kunne være lurt å slå på returknappen.

– Men med engang jeg slo den på begynte den bare å dra videre. Det endte opp med at jeg måtte fysisk dele slipset i to med hendene. Jeg fikk litt uante krefter der jeg stod og sleit.

Slipset henger til pynt for kollegaene

Hans første tanke var at det han nettopp hadde vært gjennom, kun skjer i tegneserier.

– Det var så flaut, men jeg tar meg ikke så høytidelig at jeg kunne skjule dette. Jeg måtte uansett ha et nytt slips, så jeg kunne ikke unngå å fortelle det.

Politistudenten som til vanlig studerer ved Høgskolen i Oslo forteller at det raskt ble tatt bilder av det mildt sagt torturerte slipset.

– Det ble til og med servert tabbekake. Og nå henger slipset til stor glede for kollegaene mine til pynt på veggen.

– Fått veldig respekt for maskinen

Glenn Hansen har lært en ting etter episoden, og det er at han aldri skal makulere med slips på seg igjen.

– Jeg har brukt makuleringsmaskinen etter dette, men da tok jeg av meg alt som kunne dras ned i maskinen. For eksempel politibeviset. Jeg har fått veldig respekt for den maskinen altså, forteller Glenn latterfullt.