NRK Meny
Normal

– Det er jo ganske drøyt å se på

Tromsøbandet Violet Road lager musikkvideo for Arctic Race of Norway.

Violet Road og Arctic Race of Norway

Arctic Race of Norway går av stabelen på Helgeland i august. Med på laget er Tromsøbandet Violet Road.

Foto: PHILIPP HYMPENDAHL / ASO / NRK

Det var vel bare et spørsmål om tid. På den siste Violet Road-plata «In town to get you» finner man låten «Bicycle». Nå er bandet i gang med å lage musikkvideo i samarbeid med sykkelrittet Arctic Race of Norway.

– Hele bandet er veldig sportsinteressert og vi elsker det Arctic Race of Norway gjør for sykkelsporten og landsdelen. Og så hadde vi jo låta «Bicycle» fra den nye plata, så det lå jo litt i lufta at vi hadde lyst til å gjøre noe gøy, sier vokalist Kjetil Holmstad-Solberg til NRK.

Årets Nordlending

Arctic Race of Norway-sjefen Knut Eirik Dybdal syns det er stas å ha fått Violet Road med på laget.

Foto: Ola Helness / NRK

Også for Arctic Race of Norway-kaptein Knut Eirik Dybdahl er samarbeidet stas.

– Violet Road er en god nordnorsk merkevare som har vokst fra det lokale til å bli noe stort nasjonalt. Det er utrolig artig å samarbeide med dem og vi gleder oss til å se reultatet, forteller Dybdahl på telefon fra Normandie i Frankrike, hvor han i helga overvar starten på Tour de France.

Lages av kjent Tromsø-regissør

Videoen skal regisseres av Carl Christian Lein Størmer og blir delvis basert på bilder fra de tidligere Arctic Race of Norway-rittene.

–Det er fantastiske, storslåtte bilder, og så legger vi på litt gøy fra vår side, sier Kjetil Holmstad-Solberg, som selv har fulgt flere av de tidligere rittene på nært hold. Blant annet fikk han med seg innspurten i Tromsø i 2014.

– Det var ganske drøyt å se på da de kom ned Kongsbakken i en millliard kilometer i timen, konstaterer Holmstad-Solberg.

– En jævel på terrengsykkel

Sykler dere noe selv da?

– Sykkel har man jo, men ikke sånne racingsykler. Håkon (Rundberg, journ anm), har blitt en jævel på terrengsykling, men vi er ikke landeveisfolk. Men interessen for sporten, den er der, forteller Holmstad-Solberg.

Går alt etter planen, er videoen ferdig i god tid før årets Arctic Race of Norway starter på Fauske i Nordland 11. august.

– Dette er koseprosjekt. Arctic Race of Norway er helt fantastisk og kommer til å kle låten, mener Kjetil Holmstad-Solberg.