– Det er helt krise å spille kamp julaften

Ruben Yttergård Jenssen må utsette juleferien i år.

Ruben Yttergård Jenssen

Det blir en spesiell julaften for Nederlands-proffen Ruben Yttergård Jenssen i år. Groningen spiller seriekamp klokken 12.30!

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Det blir en spesiell julaften for Ruben Yttergård Jenssen (29) i år. Mens resten av familien feirer jul og åpner pakker hjemme i Tromsø, er 29-åringen på jobb.

Klubben hans, FC Groningen, spiller nemlig seriekamp hjemme mot Sparta Rotterdam 24. desember klokken 12.30.

– Det er helt krise! Ingen grunn til å legge noe imellom der, ler Ruben Yttergård Jenssen på telefon fra treningsanlegget i Groningen.

Da han signerte for klubben, var fri i jula et av momentene han tenkte på som en fordel med å spille i Nederland, kontra for eksempel England. Men han klager ikke.

– Dette er jobben min, så det er bare å stille opp.

Reiser hjem 2. juledag

Torsdag morgen kjørte han kona og ungene til flyplassen i Groningen. De skal feire jul i Tromsø.

– Vi måtte prioritere at ungene skulle få ei ordentlig fin jul med besteforeldre og det showet som er rundt julaften – mens jeg er på kamp her i Nederland.

Sjøl reiser Ruben Yttergård Jenssen hjem til Tromsø 2. juledag – med familiens hund og katter, eller «dyrehagen», som han omtaler det som.

6. januar må han være tilbake. Da bærer det til Spania på treningsleir.

Ute med sykdom

Rent fotballmessig har den tidligere Tromsø-profilen ikke spilt for Groningen på en måned.

– Jeg har vært plaget med sykdom de siste ukene, og derfor heller ikke vært i troppen på ei stund. Har slitt med både influensa, spysjuka og bihuleproblemer. Så det har ikke vært en drømmemåned, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Han har kontrakt med FC Groningen fram til sommeren 2019. Og har ingen planer om å returnere til Tromsø og TIL med det første.

– Jeg er ikke så gammel som Tom (Høgli), så det bli rnok ei stund til vi flytter hjem til Tromsø, flirer Yttergård Jenssen.

Laster innhold, vennligst vent..