NRK Meny
Normal

– Det er andre med mer juicy kropper enn oss

Snart premiere på «I blanke messingen» på Hålogaland Teater.

Musikal på Hålogaland Teater i Tromsø.

Fra pressevisningen av "I blanke messingen" på HT i Tromsø.

– Det har potensielt sine pinlige sider. Men nå har vi blitt vant til det, forteller skuespiller Finn Arve Sørbøe til NRK.

Sørbøe skal nemlig de neste ukene strippe helt ned til underbuksa i musikalen «I Blanke Messingen» ved Hålogaland Teater i Tromsø. Med i forestillinga har Sørbøe den 13 år gamle sønnen Håkon.

Håkon og Finn Arve Sørbøe

Finn Arve Sørbøe med sønnen Håkon. I forestillinga «I Blanke Messingen» spiller de Jerry og Nick Lubowski.

Foto: Rune Nordgård Andreassen

– Først var det litt flaut å vite at pappa skulle springe rundt i underbuksa foran 300 personer hver kveld. Men nå har også jeg blitt vant til det, sier Håkon Sørbøe til NRK.

I Blanke Messingen er originalt en britisk og oscar-belønnet film fra 1997, regissert av Peter Cattaneo.

Den handler om seks arbeidsløse stålarbeidere som velger å bli strippere for å tjene penger. Filmen hadde skuespillere som Robert Carlyle, Tom Wilkingson og Mark Addy på rollelista.

I Tromsø er det Jardar Johansen og Finn Arve Sørbøe som "bekler" de fremste rollene.

– Det er en fin og sjarmende historie som tar for seg temaer som arbeidsløshet, vennskap, homofili og selvmord på en veldig gjenkjennbar måte, sier Sørbøe til NRK.

En drøm for teatersjefen

I Blanke Messingen har stått øverst på ønskelista helt siden Nina Wester overtok som sjef ved Hålogaland Teater. Nå går drømmen endelig i oppfyllelse.

– Jeg har sett filmen ikke mindre enn fem ganger. Den har en fin historie som vi alle kan kjenne oss igjen i. Det handler om verdighet og det å være fornøyd med seg selv, sier Wester til NRK.

HTs versjon av I Blanke Messingen er en publikumssuksess allerede før premieren førstkommende torsdag. Tre dager før premieren er 90 prosent av billettene er solgt. Sørbøe avviser kategorisk at folk går mann av huse for å se nettopp han i nettoen fra første rad.

– Jeg skal ikke insinuere at folk betaler for å se meg naken. Det finnes jo andre her med sixpack-kropper som er mer juicy å se på enn oss med gjennomsnittskropper, sier Sørbøe.

I blanke messingen

En påkledd versjon av Finn Arve Sørbøe. På tampen av forestillinga blir sceneantrekket en smule lettere.

Foto: Rune Nordgård Andreassen