NRK Meny
Normal

– Det blir ganske ufyselig vær i Troms

De kommende dagene er preget av mye vind og nedbør i Troms.

Orkan i kastene

Tirsdag morgen ble det målt vind på 33 meter i sekundet over Sandnessundbrua i Tromsø. Dette bildet er tatt like etter det sterke vindkastet.

Foto: Jørn Inge Johansen / NRK

Tirsdag morgen ble det målt vind med orkan styrke i kastene, 33 meter i sekundet, over Sandnessundbrua i Tromsø.

Ifølge satsmeteorolog Sjur Wergeland vil de neste dagene bli preget av en del vind.

– Det blåste ganske kraftig i natt og nå i morgentimene, med storm flere steder. Utover formiddagen vil det roe seg litt, men tirsdag kveld vil det blåse opp igjen, sier Wergeland.

– I tillegg kommer det en del nedbør, i form av snø- og haglbyger gjennom hele dagen i dag. Enkelte steder kan det komme mellom 20 og 30 centimeter nedbør.

Skredfare på veiene og i fjellet

Tirsdag morgen er flere fergesamband kansellert og flere veistrekninger er stengt. Det er en del rasfare i hele fylket også, med faregrad 3, betydelig skredfare de fleste steder.

– I og med at vinden vil minke i løpet av dagen, vil nok en del av veistrekningene åpne igjen. Men de som er utsatt for rasfare vil nok fortsatt være stengt. Som sagt kommer det en del nedbør, og rasfaren vil ikke minke i løpet av dagen.

Utfordringer for flytrafikken

Også Avinor melder om utfordringer på grunn av været. Flere avganger har fått ny tid, eller de er innstilt, både på Tromsø lufthavn og fra Harstad/Narvik lufthavn.

Laster Twitter-innhold

– Uværet fortsetter onsdag

Ifølge Sjur Wergeland vil uværet fortsette også i morgen.

Det blir mye det samme været på onsdag. Mye vind fra vest, med sterk kuling og liten storm utsatte steder. Vinden skal minke litt utover onsdagskvelden, men det blir en del nedbør, og rett og slett ufyselig vær også i morgen, sier Wergeland.

På Spitsbergen opplever de et helt annet vær. Der er det tirsdag bris fra øst, med litt snø utover kvelden. Vinden vil øke til liten kuling, ifølge Wergeland.