NRK Meny
Normal

– Det blir en svært innholdsrik hall

Innbyggerne på Kvaløya i Tromsø kan juble etter at det er klart at en ny flerbrukshall skal stå ferdig tidlig i 2017. – Viktig for en bydel i vekst, sier byråd.

Laster kart, vennligst vent...

Den nye hallen vil ligge sentralt plassert mellom dagens Storelvahall og den lokale kunstgressbanen.

Tirsdag informerte byrådet om planene for Storelvahallen på Kvaløya i Tromsø.

– Vi går inn for at det skal bygges en flerbrukshall med tribunefasiliteter som gjør at vi både får en gymsal for skoleelver og en hall hvor man kan drive med all slags sport, sier Jonas Stein, byråd for næring, kultur og idrett til NRK.

Hallen skal også inneholde bibliotekfilial, kjøkkenfasiliteter og lokaler til ungdomsklubb.

– Det blir en svært innholdsrik hall. I tillegg til det sportslige kan det brukes til mye annet, som for eksempel utleie til arrangementer, forteller byråden.

– Viktig å være rustet for befolkningsvekst

Byrådet har beregnet at hallen vil få en prislapp på rundt 70 millioner kroner, noe vil de hente inn fra moms og spillemidler.

Jonas Stein Eilertsen

Jonas Stein som er byråd for næring, kultur og idrett mener hallen vil bidra til et løft for miljøet på Kvaløya.

Foto: Tromsø kommune

Flerbrukshallen skal ende opp på totalt 2400 kvadratmeter, 40 ganger 60 meter.

Byråd Jonas Stein forteller at det er en satsing å få bygd sosial infrastruktur rundt hele Kvaløya, og at både Kvaløyforbindelsen, boligbygging og flerbrukshallen er viktige.

– Vi tror at mye av befolkningsveksten i framtiden vil komme på Kvaløya, og da er det viktig å ha god sosial infrastruktur.

– Viktig for all ungdom

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen berømmer lokalmiljøet og bydelsrådet som har bidratt for å få en framtidsrettet løsning.

Øyvind Hilmarsen

Byrådslederen i Tromsø mener hallen vil gi mange gode ringvirkninger.

Foto: Petter Strøm / NRK

– Storelva er en bydel i vekst. Når byrådet nå legger til rette for en betydelig styrking av det allerede vedtatte anlegget på Storelva, vil det komme den lokale bokvaliteten til gode, sier Hilmarsen på Tromsø kommune sine hjemmesider.

Også Sebastian Henriksen som sitter i Tromsø idrettsråd og er leder av elevrådet ved Kvaløya videregående skole er fornøyd.

– Dette er viktig for all ungdom i bydelen vår. Til nå har Kvaløya vært preget av fotball og ski, men nå vil tilbudet få en helt ny dimensjon.

Den nye hallen vil ligge sentralt plassert mellom dagens Storelvahall og den lokale kunstgressbanen, og byrådet håper at den kan stå ferdig første halvdel av 2017.