NRK Meny
Normal

– Den siktede er den siste i verden man ville mistenkt for overgrep

Den overgrepssiktede barnehageansatte får gode skussmål fra foreldre og bekjente. Ingen forstår at han har forgrepet seg mot barn.

Disser i en barnehage

Foreldre og bekjente er sjokkert over overgrepene som avdekkes i en barnehage i Tromsø. Illustrasjonsbilde.

Foto: NRK

– Den siktede er en utrolig tillitvekkende person, interessert, flink, og har veldig god kontakt med både voksne og barn. Dette er bare tragisk, sier flere av foreldrene som har eller har hatt barn i barnehagen der overgrep har skjedd.

Det var 6.mai at mannen i 30-årene ble siktet for overgrep mot et barn i en privat barnehage i Tromsø. Den siktede har jobbet i barnehagen i åtte år, og onsdag ble siktelsen utvidet til overgrep mot 11 barn.

Mannen er siktet for seks brudd på Straffeloven §195, bokstav c. Det vil si gjentatt seksuell omgang med barn under 10 år. Strafferammen er derfor inntil 21 års fengsel. Mannen er også siktet for fem tilfeller av brudd på Straffeloven § 201, bokstav c, for seksuell krenkende atferd mot barn.

Er sjokkert over overgrepene

– Jeg er så forbannet som jeg kan bli og er helt i sjokk, sier en venninne av den overgrepssiktede mannen til NRK.

Hun forklarer at de som er vennekretsen hans aldri kunne forestille seg at siktede hadde forgrepet seg mot barn. Hun beskriver vennen som en utadvendt mann som liker å være med venner, er glad i musikk og er opptatt av helsen.

– Vi har aldri hatt noen mistanker mot ham. Vi hadde normale samtaler, og kunne aldri forestilt dette. Man blir veldig lei seg av å høre dette. Jeg tenker på foreldrene og alle barna.

En nabo av siktede synes det er vanskelig å fatte at mannen er siktet for overgrep.

– Det er trist at han har gått så langt. Vi har aldri fattet noe mistanke sier hun.

Det er flere små barn i nabolaget og foreldrene har snakket mye om saken etter at de skjønte at siktede var deres nabo.

Omsorgsfull og dyktig

En av foreldrene som tidligere har hatt barn i den aktuelle barnehagen karakteriserer den siktede ansatte som snill, omsorgsfull og faglig dyktig.

– Det er nesten så man ikke tror at dette er sant. Jeg er glad for at han har innrømmet noe av forholdene han er siktet for. Mannen virket ansvarsfull, og vi hadde full tillit til han, sier foreldrene som fremdeles er sjokkert over det som er avdekket.

Den barnehageansatte mannen erkjenner deler av siktelsen. Politiet etterforsker saken bredt, og utelukker ikke at siktelsen mot vedkommende kan bli utvidet.