NRK Meny
Normal

– De drapssiktede har blitt hemmelig avlyttet siden juli

Det skal ha vært en hemmelig siktelse mot flere av de involverte i Per Vålnes-forsvinningen.

Politi

Kripos har bistått politiet i Troms siden april i forsvinningssaken. Her ved huset til den savnede Per Vålnes i Balsfjord.

Foto: Jan Riise Pedersen / NRK

Totalt seks personer er pågrepet og siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap etter at 50 år gamle Per Vålnes i Balsfjord i Troms ble meldt savnet 4. desember i fjor.

Det har vært søkt gjentatte ganger etter Vålnes, men han er foreløpig ikke funnet.

– Hemmelig siktelse i juli

Nordlys.no skriver fredag ettermiddag at det i lengre tid skal ha foreligget en hemmelig siktelse mot flere av de involverte i forsvinningssaken.

Nettstedet skriver at Troms politidistrikt også i juli fikk rettens medhold i å gjennomføre kommunikasjonskontroll på flere av de seks som nå er siktet – det betyr at telefonene deres har blitt avlyttet.

– Dette har vi ingen kommentar til, sier regionlensmann Andreas Nilsen til nordlys.no.

Se video:

Lensmann Andreas Nilsen intervjues av NRKs Jan Riise Pedersen.

Lensmann Andreas Nilsen intervjues av NRKs Jan Riise Pedersen. Foto: Eskil Mehren, NRK.

Tre varetektsfengslet

Blant de seks som er pågrepet og siktet er den tidligere samboeren til Per Vålnes og hennes nye samboer. I tillegg er det fire andre som har vært i bekjentskapskretsen deres.

De tre første som ble pågrepet og siktet, ble fredag ettermiddag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud – to av ukene i full isolasjon.

Det er uklart om og når de tre siste siktede blir begjært varetektsfengslet.

Montasje

Ved er rasteplass her i Lavangsdalen ble bilen til Per Vålnes (bildet) funnet forlatt 4. desember i fjor. Her stopper også de fleste spor etter ham.

Foto: NRK/Privat

Forsvant i fjor

50 år gamle Per Vålnes ble meldt savnet av sin tidligere samboer 1. desember i fjor. Siste gang andre vitner har sett Vålnes i live var på 50-årsdagen hans fire dager tidligere, i parets hjem på Sagelv i Balsfjord kommune.

Fire dager etter at Per Vålnes forsvant, ble bilen hans, en hvit VW transporter, funnet ved en rasteplass i Lavangsdalen ved E8 i Troms.

Det eneste man fant etter svært omfattende søk var bilnøklene.

Vålnes er opprinnelig fra Hallingdal, men flyttet til Balsfjord etter en periode i Finnmark. Han drev hundeoppdrett sammen med sin nå drapssiktede samboer.

I nesten ett år har saken blitt etterforsket som en forsvinningssak med få spor. Per Vålnes er ikke funnet, men forsvinningen etterforskes nå som et mulig drap.