– De andre smilte, men jeg så jo dramatikken med båten

En båt med fem personer om bord sank utenfor Hamn i Senja fredag formiddag.

Båt sank i hamn i senja

RS Kaptein Skaugen og Dagfinn Paust deltok i berging av båten som sank.

Foto: Redningsselskapet

– Vi var på tur ut for å fiske, og like utenfor Hamn gikk vi på ett eller annet, forklarer eier av Hamn i Senja, Ivar Fredriksen.

Båten hadde fått en skade på roret, som førte til at båten bare dreide til babord side.

– Vi forsøkte å gå inn til Kråkeslottet, men etter få minutter støtte vi på enda et skjær. Da fikk vi lekkasje, sier han.

– Da var det bare å konstatere fakta med at vi ikke hadde styring på båten. Den hugget kraftig i skjæret, og tok inn vann. Båten ble så tung at den ble stående, og da måtte vi bare stoppe motoren.

Straks de så alvorligheten i hendelsen som forspant seg i Bergsfjorden utenfor Bøvær på Senja tilkalte båtføreren hjelp.

– Vi forberedte alt med redningsvest og flåte, og det var ingen dramatikk i hendelsen. De fire andre gikk direkte over i båten som kom til for å bistå, sier Fredriksen.

Bistand fra redningsselskapet

båt sank i hamn i senja

De fem om bord ble raskt tatt over i en annen båt.

Foto: Redningsselskapet

Hovedredningssentralen i Nord-Norge styrte redningsoppdraget, samtidig som redningsskøytene «Kaptein Skaugen» og «Dagfinn Paust» deltok i bergingen.

– Vi fikk båten løs og slepte den bort til stranda på Bøvær. Båten ligger og dupper i overflaten, og vi har passet på den fram til et kranfartøy kom og brakte båten inn til Hamn, forteller skipsfører ved «Kaptein Skaugen», Gunnar Stormo fredag kveld.

Store materielle skader

Sammen på båten var en kollega og tre venner av Fredriksen. Men ingen av dem ble skremt av hendelsen, og båteieren sier de hadde kontroll under hele redningsaksjonen.

– Vi gjorde alt etter boken. Vi hadde ingen grunnlag for å frykte noe, for vi fikk tidlig hjelp, sier han.

– De andre smilte, men jeg så jo dramatikken med båten. Det var store materielle skader, men jeg er veldig glad for at det ikke var noen skadetegn på dem som var med.